Valmieras tehnikums sadarbībā ar SIA “Labas saknes” aicina uz dārzeņu fermentēšanas meistarklasi

Fermentēšanas meistarklase

13. jūnijā plkst. 17.30 Daina Eglīte-Antona dalīsies ar vērtīgām zināšanām un pieredzi, kas iegūta pēdējo divu gadu laikā gan studējot maģistrantūrā, gan praktiski eksperimentējot.

Meistarklasē uzzināsi:

  • kā fermentēti produkti ietekmē veselību un ķermeni;
  • detalizētāk par fermentēšanas (raudzēšanas/skābēšanas) tehniku, kas ļauj saglabāt produkta vērtīgās īpašības (trauki, apstākļi, biežāk pieļautās kļūdas);
  • kas notiek ar cukuriem skābēšanas laikā, kādu sāli labāk izvēlēties;
  • kā garšo fermentēti dārzeņi (burkāni, bietes, redīsi);
  • iespēja nogaršot fermentētu burkānu sulu, kuras recepte tapusi maģistra darba izstrādes laikā (2023. gads);
  • kopīga burkānu un redīsu fermentēšana;
  • iespēja fermentēt dārzeņus pašam, ņemt līdzi uz māju un sākt ceļu uz veselīgāku zarnu traktu;
  • atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem.

Ilgums: 2-3 stundas.


Norises vieta: Valmieras tehnikums, Vadu iela 3, Valmiera


Dalības maksa: 35 EUR.


Pieteikšanās un dalības apmaksa šeit.

Informāciju sagatavoja:

Džūlija Sniķere,

Valmieras tehnikums