15. aprīlī Valmieras tehnikumā norisinājās profesionālās meistarības konkurss “Garšu meistars 2025”. Konkursā piedalījās izglītojamie no Valmieras tehnikuma un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma. Godpilno 1. vietu izcīnīja Valmieras tehnikuma 4. grupas izglītojamās Ance Paeglīte un Elīza Kusiņa, savukārt godpilno 2. vietu ieguva Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma izglītojamie Ruslans Višņakovs un Rūta Elīna Putniņa. Šāda veida konkurss izglītības programmā “Pārtikas produktu tehnoloģija” Latvijas mērogā notika pirmo reizi.
Dalībnieki sacentās trīs uzdevumos:
- siera ražošana – pēc dotās receptūras un tehnoloģiskās kartes tika gatavots siers, izstrādāts produkta marķējums atbilstoši normatīvajiem aktiem, norādot būtisko informāciju par produktu;
- teorētisko zināšanu pielietojums praksē – dalībnieki demonstrēja prasmes pārtikas produktu pirmapstrādē, ražošanā un galaproduktu iepakošanā;
- veselīgā našķa gatavošana – no pārtikas produktiem izstrādāts veselīgs uzkodu produkts ar atbilstošu noformējumu un marķējumu.
Paldies par konkursa organizēšanu un Valmieras tehnikuma audzēkņu sagatavošanu skolotājiem Elīnai Neļķei un Jānim Ivanovam. Paldies žūrijai – AS “Valmieras piens” kvalitātes vadītājai Kristai Štālei un zīmola “Purmaļu Kūpinājumi” pārtikas tehnoloģei Sandai Gūtei.
Lielu paldies sakām par atbalstu SIA “Liepkalni maiznīca”, AS “Valmieras piens” SIA “Gemoss”, SIA “Rūjienas Saldējums” Z/S “Grasbergs” SIA “Asais Pipars”, SIA “Beverīnas dzērieni”, SIA “Pesto”. Sarūpētās balvas raisīja dalībniekos cīņassparu un motivāciju pierādīt savas zināšanas.




Informāciju sagatavoja:
Inta Heidemane,
Valmieras tehnikums