Vēsturisks sasniegums ratiņkērlingā

1. rindā no kreisās puses: Agris Lasmans, Aleksandrs Dimbovskis, Poļina Rožkova. 2. rindā: Erki Lills (foto: WCF/Cheyenne Boone)

12. martā Kanādā Latvijas duets Poļina Rožkova un mūsu novadnieks Agris Lasmans triumfēja pasaules čempionātā ratiņkērlingā pāriem un izcīnīja Latvijas vēsturē pirmo medaļu kādā no kērlinga disciplīnām.

Finālā Latvijas duets ar 11:8 pārspēja ASV ratiņkērlingistus Pemu Vilsoni/Deividu Samsu. Pirms tam pusfinālā Latvija ar 10:7 pārspēja Ķīnu, bet amerikāņi ar 7:6 bija pārāki par Kanādas duetu.

Šogad meistarsacīkstēs piedalījās 19 valstu izlases, kas bija sadalītas divās grupās. Jaukto pāru čempionātā vispirms apakšgrupās tika aizvadīts viena apļa turnīrs. Katras grupas pirmās vietas ieguvēji automātiski kvalificējās pusfinālam, bet otro un trešo vietu ieguvēji noskaidroja atlikušos pusfinālistus.

Pateicoties šai uzvarai, ir izcīnīti vērtīgi punkti atlasei uz 2026. gada Ziemas paralimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā. Kaut gan Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (IPC) plāno apstiprināt atlases kārtību līdz marta beigām, provizoriskā informācija liecina, ka tiks ņemti vērā 2023. līdz 2025.gada čempionātu rezultāti. Tiek plānots, ka paralimpiskajām spēlēm kvalificēsies astoņi ratiņkērlinga jauktie pāri un desmit ratiņkērlinga komandas.

Rožkovai un Lasmanam čempionātā asistēja treneris Erki Lills un trenera asistents Aleksandrs Dimbovskis.

No sirds lepojamies!