Uz Mākslas soliņa – pāvu pāris

Aicinām pastaigu maršrutā Valmierā iekļaut arī Valterkalniņu. Tur apskatāms jauns Patricijas Brektes-Pannetjē apgleznots soliņš. Šoreiz māksliniece gleznojusi pāvu pāri.

“Pāvs ir simbols nemirstībai un atdzimšanai, skaistumam, cieņai un kaislei. Pāva izplesto krāšņo asti, kurā ir vairāk nekā 100 astes acis, uzskatīja par zvaigžņotās debess attēlu. Pāvi ir slaveni ar savu lojalitāti partnerim. Pāvs ir arī ģimenes laimes un labklājības simbols,” stāsta māksliniece.

Pāvs simtiem gadu ir bijis mākslinieku iecienīts tēls, kas atsevišķos gadsimtos un mākslas virzienos kļuva ļoti populārs un aktuāls. Indijas valdnieku pilīs jau pirms vairākiem tūkstošiem gadu ir veidoti ornamenti un mākslas darbi, kuros attēloti pāvi. Pāvi grezno cilvēku dārzus un parkus jau tūkstošiem gadu, sākot ar Senās Grieķijas, Romas un Indijas karaļnamu laikiem. Tagad pāvu pāris ir apskatāms Valmierā, Valterkalniņā. Sēžot uz pāvu soliņa, skatītājam paveras viens no ainaviskākajiem skatiem uz Gauju.

Jāpiemin, ka šogad valmieriešus un pilsētas viesus priecē jauni mākslinieku apgleznoti soliņi. Aicinot pastaigāties gar pilsētas galveno ielu – upi Gauju, Mākslas soliņi izvietoti jaunā maršrutā Gaujas abos krastos.