Pakalpojumi / Ja vēlies rakstīt pašvaldībai

Ja vēlies rakstīt pašvaldībai

Gan tiem, kas piemirsuši, kā iesniegums rakstāms, gan tiem, kuri to raksta pirmo reizi, iespējams, noderēs Latvijas Republikas Tiesībsarga biroja sagatavota īsa un mūsdienīga videopamācība.

*** 

Lai atvieglotu pašvaldības pakalpojumu saņemšanu, aicinām izmantot jūsu ērtībām sagatavotas pašvaldības tīmekļvietnē www.valmierasnovads.lv atrodamas tematiskas iesnieguma veidlapas, un jums nebūs jāšaubās par to, vai un kāda informācija konkrētajā gadījumā norādāma iesniegumā vai pievienojama tā pielikumā.

Pakalpojuma pieprasīšanai izstrādātās veidlapas (gan tematiskās, kas pielāgotas konkrētam pašvaldības pakalpojumam, gan brīvā stilā rakstītam tekstam) var atrast divējādi:

  • sameklējiet attiecīgo pakalpojumu pašvaldības tīmekļvietnes www.valmierasnovads.lv sadaļā “Pakalpojumi”, kur atradīsiet saiti uz iesnieguma veidlapu, ja šim pakalpojumam tāda paredzēta;
  • tematiskās iesnieguma veidlapas varat meklēt arī sadaļā “Pašvaldība” – “Dokumenti”, lodziņā “Dokumenta veids” izvēloties “Iesnieguma veidlapa” un veicot papildu izvēli logos “Tēmas” un/vai “Meklēt pēc vārda”.

Atrast un, ja nepieciešams, izdrukāt vajadzīgo veidlapu jums palīdzēs arī jūsu dzīvesvietai tuvākajā pašvaldības klientu apkalpošanas centrā vai bibliotēkā.

Ja vēlaties vērsties pašvaldībā par kādu jūsu ierosinātu tematu, varat izmantot iesnieguma veidlapu bez piesaistes konkrētai tēmai.

Atgādinām, ka elektroniski parakstītu iesniegumu iespējams iesniegt:

  • ja iesniedzējam ir izveidota sava e-adrese jeb sava digitālā pastkastīte portālā https://latvija.gov.lv/ – nosūtot uz Valmieras novada pašvaldības e-adresi;
  • e-pasta adresē .

Par elektronisku saziņu ar pašvaldību vairāk lasiet pašvaldības tīmekļvietnē šeit (“Pašvaldība” – “E-saziņa ar pašvaldību”)

 

Iesniegumu papīra formātā var iesniegt:

  • klātienē dzīvesvietai tuvākajā Valmieras novada Valsts un pašvaldību vienotajā klientu apkalpošanas centrā;
  • klātienē Klientu apkalpošanas centrā Lāčplēša ielā 2, Valmierā;
  • sūtot pa pastu Valmieras novada pašvaldībai, Lāčplēša ielā 2, Valmierā, Valmieras novadā, LV-4201.

Informācija aktualizēta 28.05.2024.