Valmieras novada novusa spēlētāji veiksmīgi startē Latvijas novusa čempionātā

Novusa čempionāts

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 12. novembrī, Mālpils sporta kompleksā norisinājās Latvijas individuālā čempionāta fināls novusā vīriešu un sieviešu konkurencē, kur veiksmīgi startēja arī Valmieras novada novusa spēlētāji.

Novusa finālā tika pārstāvētas tādas Latvijas pilsētas kā Liepāja, Ventspils, Ogre, Jēkabpils, Talsi, Cēsis, Kuldīga un Valmiera. Attiecīgi no Valmieras vīriešu konkurencē starp vairāk kā 300 dalībniekiem vietu finālā izcīnīja Edvīns Žugs, savukārt sieviešu konkurencē vietu finālā ieguva Sintija Skalbe, Sandra Pēča un Evelīna Sirmā. Ļoti aizraujošu un spraigu cīņu rezultātā 2022. gada individuālā novusa čempiones titulu izcīnīja Evelīna Sirmā, kas spējusi Latvijas novusa čempiones titulu izcīnīt jau 4 reizes. Sandra Pēča ierindojās 8. vietā un Sintija Skalbe 17. vietā. Vīriešu konkurencē godpilno 5. vietu izcīnīja Edvīns Žugs.

Nākamās novusa sacensības gaidāmas jau 19. un 26. novembrī, kad norisināsies Latvijas Novusa federācijas novusa veterānu čempionāts 50+, 60+, 70+ un 80+ vecuma grupās gan dāmām, gan vīriem. Kupli pārstāvēts tiks arī Valmieras novads. Mūsu pusē, Vaidavas novusa kluba telpās, 19. novembrī tiks rīkots 50+ vīriešu pusfināls.

Novusa spēle neprasa lielus ieguldījumus, un to var apgūt jau no skolas vecuma. Visi interesenti, kas vēlas pamēģināt savus spēkus novusā, kā arī spēlētāji jau ar priekšzināšanām,  aicināti pievienoties iknedēļas novusa treniņiem:

  • Valmieras pagasta kultūras nama telpās, Vanagu ielā 4, Valmiermuižā – trešdienās plkst. 19.00,  sazinoties ar Sintiju Skalbi no biedrības “Novusa klubs “Vidzeme”’ pa tālr. 29524830.
  • Vaidavas novusa kluba telpās, Nākotnes ielā 1, Vaidavā – katru pirmdienu un ceturtdienu plkst. 19.00 vai Rubenes sporta namā, Nākotnes ielā 2, Rubenē – katru pirmdienu plkst. 19.00, sazinoties ar Aināru Pēču pa tālr. 29240819.