Stāv pāri visam Valmiera!

valmiera FC 2022

Par 2022.gada Latvijas futbola Virslīgas čempioniem kronēta Valmiera FC. Sezona, kurā piedzīvotas spilgtas uzvaras, sasniegti vairāki rekordi, uzspīdējis ducis spēlētāju – galu galā, ne bez intrigas līdz pat pēdējai tiesneša svilpei, noslēgusies ar gaidītu galvenā trenera Jurģa Kalna vadītās komandas triumfu.

Vairāk kā 300 valmieriešu, kluba kaislīgāko līdzjutēju un akadēmijas jauno censoņu atbalstīti, tālajā Liepājā, Virslīgas pēdējā kārtā, Valmiera FC 12.novembra pusdienas laikā uzsāka pēdējo un izšķirošo cīņu par čempiontitulu, tiekoties ar Valmieras bijušā trenera Tamaza Pertijas vadīto FK Liepāja. Paralēlā spēlē Rīgā mērojās titula tīkotāji Riga FC ar pērnajiem čempioniem RFS, un kaut kur pa vidu starp šīm divām pilsētām, zemā starta pozīcijās Virslīgas rīkotāju rokās, atradās arī čempionu kauss. Valmierai, lai iegūtu šo trofeju, bija jāuzvar vai jācer, ka Rīga neuzvar. Nodemonstrējot dedzīgu vēlmi un cīņassparu, Valmieras vārdu nesošie futbolisti tomēr spēja salauzt nepiekāpīgos pretiniekus – otrajā puslaikā komandas kapteinim Raimondam Krollim gūstot pirmos vārtus un pašās pēdējās šīs spēles sekundēs otros pievienojot Džibrilam Gejam. Kas notika pēc tām, tas atmiņās uz ilgu laiku paliks ikvienam klātesošajam un arī TV ekrānos šos notikumus vērojušajam. Zelta medaļas, čempionu kauss, emocijas un saviļņojums, dalīšanās priekā ar jūru savējo. Paies laiks un šis brīdis ieguls atmiņās, bet vēstures grāmatās uz visiem laikiem paliks rakstīts – Valmiera FC 2022.gada Latvijas čempioni.

“Daudzi pirms sezonas neticēja tam, ko paveicām. Ja kāds teiktu, ka Valmiera būs čempione, daudzi pasmietos, tāpēc vien varu noņemt cepuri visu čaļu priekšā,” asarām acīs uzreiz pēc triumfa, teica komandas galvenais treneris Jurģis Kalns. “Puiši to bija pelnījuši. Viņi uz to gāja, neraugoties, kādi nogriežņi, labāki vai sliktāki, bijuši. Ar stabilitāti, spēlētāju un treneru korpusa ticību kļuvām par čempioniem.”

Liepājniekam Kalnam šis ir pirmais Virslīgas čempiona tituls savā svaigajā trenera karjerā. Pēc aizvadītām 36 spēlēm valsts čempionātā komanda sakrāja 85 punktus, guva 101 vārtus – teju ceturtdaļu no tiem guva komandas kapteinis Raimonds Krollis, kurš šogad arī visas Virslīgas pārliecinoši labākais vārtu guvējs ar 24 gūtiem vārtiem. Mūsu līderis savu tuvāko sekotāju apsteidza ar deviņu vārtu pārsvaru. Sezonas intensīvākajā punktā komanda bija uzņēmusi fantastisku formu – 14 pēc kārtas uzvarētu spēļu sēriju, kas bija ļoti tuvu atkārtotam turnīra rekordam.

Krollis savu sniegumu uzskata par pozitīvu, bet uzsver visu spēlētāju ieguldīto darbu: “Es zinu savas kvalitātes, es zinu savas komandas kvalitātes, mēs visi kopā to paveicām. Šis nav mans individuāls panākums, tas ir visas komandas paveiktais darbs. Rezultatīvākā spēlētāja tituls ir patīkams, bet, ja man nebūtu komandas, es 24 vārtus negūtu. Ne es viens visus apspēlēju, daudzus momentus man izveidoja tieši komandas biedri, man vienkārši bija jāatrodas īstajā vietā.”

Kārotā virsotne tika sasniegta kluba piektajā mēģinājumā pēc atgriešanās Latvijas futbola augstākajā līgā 2018.gadā. Jau 2019.gadā sasniedzām ceturto vietu un nopelnījām pirmo ceļazīmi uz Eirokausiem. Gadu vēlāk jau kaklā kārām bronzas godalgas, bet pērn sudraba. Nu ir arī zelts, kas atvērs vēl nebijušus apvāršņus – tiesības pārstāvēt Latviju UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā nākamajā sezonā.

Kluba vārdā vēlamies pateikties ikvienam līdzjutējam un atbalstītājam. Paldies jums visiem! Valmieras novadā futbolu mīl, un tāpēc mums ir vēl lielāks gandarījums, kad sasniegtajā varam dalīties ar tiem, kuri nav vienaldzīgi pret šo sporta karali – Stāv Pāri Visam Valmiera. Tiekamies 2023.gada sezonā!

Informāciju sagatavoja Valmiera FC