“7 gaismas stari” Ķoņos – radošās darbnīcas ģimenēm ar bērniem

"7 gaismas stari" Ķoņos - radošās darbnīcas ģimenēm ar bērniem

Gaidām Ķoņu ģimenes projekta “7 gaismas stari” radošajās darbnīcās. “7 gaismas stari” ir meistardarbnīcu kopums mākslinieces, animatores un režisores Daces Liepas vadībā. Projekta radošajā daļā apvienojas ēnu teātris ar animāciju, veidojot kopīgu gaismas, attēla un mūzikas sinerģiju. Rezultātā taps bērnu un ģimeņu veidota animācijas filma.

2022. gada  26. maijā no plkst. 9:00 līdz plkst. 14:00, tiksimies Ķoņu dzirnavās leļļu šūšanas darbnīcā. Iepazīsim Ķoņu dzirnavu noslēpumus un radīsim savas lelles, kas atdzīvosies animācijas darbnīcā.

26. maijā un 27. maijā no plkst. 16:00 līdz 18:30 Ķoņu dzirnavās iepazīsimies ar animācijas filmas veidošanas pamatiem un bezmaksas lietotni StopMotionStudio, lai varētu sākt filmēt epizodes topošajai filmai.

29. maijā no plkst. 12:00 līdz 15:00 Ķoņu dzirnavās notiks ēnu teātra darbnīca –  ķersim ēnas un kļūsim par aktieriem.

Pieteikties var gan bērni individuāli, gan kopā ar vecākiem. Dalība darbnīcās bez maksas. Animācijas darbnīcā gaidām bērnus no 7 gadiem, vai, ja nāk kopā ar vecākiem, tad arī radošus bērnudārzniekus. Ēnu teātrī un leļļu darbnīcā aicināta piedalīties visa ģimene. Pieteikties pie Silvas Utānes e-pastā: vai aizpildot veidlapu https://ieej.lv/7GaismasStariKoni.

Projektu “7 gaismas stari” īsteno biedrība “Attīstības un inovācijas mācību centrs” no 2022. gada 2. maija līdz 30. septembrim. Projekta meistardarbnīcās piedalās 7 dažādu kopienu  –  Ramatas, Ķoņu, Mazsalacas, Rūjienas, Vērša, Valmieras SOS bērnu ciemata un Ogres novada ģimenes. Katrā no kopienām notiks animācijas, ēnu teātra un mākslas meistarklases. Katra kopiena organizē vienu sportisku, radošu vai izzinošu aktivitāti, kas to īpaši raksturo. Aktivitātēs aicināti piedalīties pārējo kopienu dalībnieki. Projekta mērķis ir veicināt ģimenēm draudzīgas vides veidošanu. Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sekojiet informācijai par darbnīcu norisi katrā no 7 kopienām projekta “7 gaismas stari” mājas lapā: https://7gaismasstari.mozellosite.com/

Projekta sadarbības partneri: Valmieras novada pašvaldība, Mazsalacas vidusskola, Jauniešu organizācija “Ligzda”, Latvijas SOS – bērnu ciematu asociācija, Valmieras bibliotēkas filiālbibliotēka Mazsalacas pilsētas bibliotēka, biedrība “Projektu darbnīca kopienām”, Ogres Centrālā bibliotēka.