Valmieras novada jaunieši iepazīst būvniecības jomu

Valmieras novada jaunieši iepazīst būvniecības jomu

Trešdien, 27.aprīlī, ikgadējā kampaņa “Mācies būvniecību”, kas jau 8. gadu jauniešus aicina izvēlēties daudzveidīgās ar arhitektūru un būvniecību saistītās specialitātes, viesojās Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā, kas atzīta par izcilu būvi un šopavasar ieguva GRAND PRIX vērienīgākajā būvju konkursā “Latvijas Būvniecības gada balva 2021”.

Kampaņas pasākums Valmierā tika veidots kā Valmieras un apkārtnes jauniešu tikšanās ar speciālistiem, kas piedalījās stadiona būvniecībā un stadiona apskate. Kampaņas organizatora biedrības “Building Design and Construction council” vadītāja Gunita Jansone: “Valmierieši var lepoties ar Eiropas mērogā izcilu būvi un reālas tikšanās ar speciālistiem ir labākais veids, kā iepazīstināt jauniešus ar aizraujošo būvju radīšanas procesu un izvēlēties nākotni saistīt ar inženierzinātnēm”.

Ar jauniešiem tikās stadiona projekta autors, arhitekts Ivars Šļivka, Valmieras novada pašvaldības par stadiona būvniecību atbildīgais projektu vadītājs, būvinženieris Kaspars Kalniņš, stadiona būvniecības galvenā būvuzņēmēja YIT projektu asistente Sindija Virse, kā arī speciālists no uzņēmuma “Vidzemes mērnieks” Kārlis Kozulāns.

Ar speciālistiem tikās skolēni no Valmieras 2.vidusskolas, Matīšu pamatskolas, Kocēnu pamatskolas, Valmieras Pārgaujas valsts ģimnāzijas, Valmieras Viestura vidusskolas. Arī topošie būvnieki no Latvijas Lauksaimniecības universitātes bija ieradušies apskatīt J. Daliņa stadionu un smelties pieredzi sarunās ar speciālistiem.

Jāpiebilst, ka līdz 3. jūnijam Jāņa Daliņa stadiona teritorijā, blakus basketbola laukumam apskatāma arhitektūras, būvniecības un restaurācijas izcilākiem piemēriem veltītā ceļojošā izstāde “Detaļu spēks II”. Izstāde ir atceļojusi no Rīgas, kur iepriekš tā tika eksponēta Āgenskalna tirgus laukumā un pie t/c Origo.

Par unikālu iespējams dēvēt ikvienu izstādē aplūkojamo objektu. Tāds ir Jāņa Daliņa stadions Valmierā, kas konkursā Latvijas Būvniecības gada balva 2021 ieguva augstāko apbalvojumu GRAND PRIX; Latvijā ilgtspējīgākais objekts t/c Origo, restaurācijas darbos ar izcilību atjaunotais Pulvera pagrabs Daugavpilī, Laivu māja Ventspilī, modernu koka privātmāju arhitektūra, Rēzeknes Olimpiskais centrs, promenāde Daugavpilī, rūpīgā pilsdrupu atjaunošana Tērvetē, Latvijas Valsts mežu klientu centrs Jelgavā, moderna ražotne Kocēnos, apartamentu māja Valmierā, Stropu atpūtas centrs Daugavpilī, Ogres sanatorijas zāle ar unikālo gleznojumu restaurāciju, Saulkrastu estrāde un Neibādes parks, Mežaparka estrādes pārbūve un koka potenciāla izmantošana bērnudārza būvniecībā Salaspilī.

Izstādes mērķis ir atraktīvā formā aicināt publiku iepazīt interesantāko Latvijas arhitektūrā, veltīt laiku ēku estētikas iepazīšanai, tādējādi paaugstinot zināšanu un kompetences līmeni.