Lauvu klubs “Valmiera” sniedz palīdzību Valmieras mediķiem COVID -19 pandēmijas laikā

Šodien, 20.maijā, Vidzemes slimnīca saņēma dāvinājumu no Lauvu kluba “Valmiera” 4000 ķirurģiskās maskas. Šis atbalsts Latvijā ir tapis, pateicoties Starptautisko Lauvu klubu fondam (Lions Clubs International Foundation) un tā koordinatora Jēkaba Grundmaņa aktīvajam darbam. Galvenais Lauvu kluba mērķis ir palīdzēt medicīnas personālam šajā grūtajā pandēmijas laikā.

Piesaistītais atbalsts nodrošina ēdināšanas iespējas Valmieras Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta dežurējošai brigādei un COVID-19 testu nodošanas punkta Valmierā darbiniekiem. Ēdināšana tiek nodrošināta no 18.maija, pateicoties uzņēmuma “Kantīne B” komandai, kas brīvpusdienas līdzfinansē un nodrošina 14 darba dienas.

No Lauvu kluba “Valmiera” prezidenta Oskara Spurdziņa un kluba biedra Valtera Pumpura 20.maija rītā SIA “Vidzemes slimnīca” valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs saņēma 4000 ķirurģiskās maskas. “Šajā krīzes laikā tas ir patīkams pārsteigums, par ko izsakām lielu pateicību. Šobrīd, ar Covid-19  infekcijas saistīto drošības pasākumu laikā, ambulatorajā daļā vien mums katru dienu nepieciešamas 400 līdz 500 ķirurģisko sejas masku. Tās izsniedzam apmeklētājiem, kuri ierodas pie speciālistiem uz konsultācijām vai izmeklējumiem, kā arī personālam maskas regulāri jāmaina. Liela pateicība Lauvu klubam “Valmiera” par noderīgo atbalstu!” uzsvēra U.Muskovs.

Lauvu kluba “Valmiera” palīdzības akcija aizsākās 18.maijā, kad kluba prezidents Oskars Spurdziņš kopā ar kluba biedri Ivetu Bošu izvadāja pusdienas personālam, kas strādā Neatliekamās medicīnas palīdzības dienestā un Covid-19 analīžu pieņemšanas centrālajā punktā. Ēdināšanas uzņēmuma “Kantīne B” īpašniece Iveta Boša saka: “Protams, ir jāpalīdz tiem, kuri rūpējas par mūsu veselību. Lai arī mana uzņēmuma darbība ir vairāk nekā divus mēnešus apstādināta, mēs cenšamies nenolaist rokas. Lai gan šobrīd kafejnīcu un restorāna durvis ir slēgtas, mums, pirmkārt, ir jāpalīdz tiem, kuri ik dienu strādā medicīnas nozarē ar vīrusa Covid-19 pacientiem. Tas ir pats galvenais, un ļoti žēl, ka finansiālie resursi ir ierobežoti. Apzināmies, ka mediķi arī slimnīcā būtu pelnījuši mūsu atbalstu!” Iveta Boša pusdienas nogādā gan Neatliekamās medicīnas palīdzības dienesta, gan Covid-19 analīžu nodošanas punkta Valmierā 13 darbiniekiem.

Sekojot līdzi vispasaules situācijai, Starptautiskais Lauvu klubu fonds (LCIF) aprīļa sākumā pieņēma lēmumu katrai valstij dot iespēju pieteikties mērķfinansējumam līdz 10 000 ASV dolāru, kas tiktu izlietoti ar mērķi samazināt Covid-19 vīrusa izplatību. Šobrīd Latvijā bez Valmierā norādītajām iestādēm Lauvu klubu atbalstu saņēma Rīgas Dzemdību nams, Sociālās aprūpes māja “Gauja”, Valsts Sociālās aprūpes centrs “Pļavnieki”, Bērnu paleatīvās aprūpes biedrība un Jūrmalas slimnīca.

Informāciju sagatavoja:

Lauvu klubs “Valmiera” biedre Agita Mačuka