Vidzemes slimnīcā sāksies Rehabilitācijas centra pārbūves projektēšana

Vidzemes slimnīca

Top vērienīgs Rehabilitācijas centra pārbūves projekts – gada nogalē Vidzemes slimnīca parakstījusi līgumu ar SIA “Nams” par tehniskās dokumentācijas un autoruzraudzības izstrādi.

Projekts paredz Rehabilitācijas centra būtisku paplašināšanu, lai varētu nodrošināt medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanu gan ambulatorajiem, gan stacionāra pacientiem, tai skaitā ārstnieciskās pēctecības nodrošināšanu pacientiem pēc smagām traumām, insulta, Covid-19 un citām smagām vīrusa infekcijām. Tāpat jaunā centra izveide ļaus attīstīt bērnu rehabilitācijas pakalpojumus.

Kā stāsta projekta vadītājs Jānis Tupreinis, paplašinot rehabilitācijas centra telpas, paredzēts izbūvēt epidemioloģiskām prasībām atbilstošas vingrošanas zāles, speciālistu kabinetus, ūdens dziedniecības zonu, fizioterapijas procedūru telpas, medicīniskās masāžas kabinetu, sensorās un sāls istabas, saunas telpas un citas pakalpojumu sniegšanai nepieciešamās telpas. “Interesantākais,” atzīst J. Tupreinis, “ka jaunais centrs tiks iekārtots bijušās sporta zāles korpusā. Tajā tiks izbūvēts jauns pārsegums un nepieciešamās būvkonstrukcijas, tā iegūstot telpu divos stāvos. Jaunajam centram paredzēta atsevišķa ieeja ar centrālo halli, reģistratūru un apmeklētāju uzgaidāmām telpām, bet savienojums ar esošo rehabilitācijas nodaļu nodrošinās ērtu un komfortablu pārvietošanos starp telpām.”

Tāpat, lai uzlabotu Rehabilitācijas centra darbu un optimizētu pacientu plūsmas, atsevišķā ieejas zona paredz arī pieguļošās teritorijas labiekārtošanu. Tas nodrošinās pacientu un apmeklētāju drošu pārvietošanos un piekļuvi Rehabilitācijas centram, ievērojot visas vides pieejamības prasības cilvēkiem  ar īpašām vajadzībām, kā arī atrisinās autostāvvietu problēmu.

Rūpējoties par energoefektivitātes uzlabošanu un izmaksu samazināšanu ilgtermiņā, pārbūves projekts ietver arī sporta zāles fasādes, jumta un pamatu siltināšanu.  

“Esam pārliecināti,” uzsver Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs, “ka iecerētais Rehabilitācijas centra pārbūves projekts mūsu piedāvātos medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumus ļaus pacelt jaunā, augstākā līmenī. To nodrošinās jauni pakalpojumi, mūsdienīgas telpas, aprīkojums un, galvenais, mūsu darbinieki, rehabilitācijas speciālisti un sava darba entuziasti.”

Pārbūvi plānots uzsākt 2022. gada rudenī.

Informāciju sagatavoja:
Benita Brila, Vidzemes slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste.