Bargais sals aktualizējis labdarības virtuvju darbu

Šogad labdarības programmā “Maizes rieciens – atbalsts labdarības virtuvēm” nozīmīgu Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu guvušas piecas labdarības virtuves, atjaunojot to darbībai nepieciešamo tehniku un iekārtojumu. Turpmāk to saimniekošana Rīgā, Smiltenē, Valmierā, Jelgavā un Daugavpilī būs raitāka un saimnieciski racionālāka. Atbalsts labdarības virtuvēm turpināsies arī 2022. gadā.

Uzlabojumiem labdarības virtuvēs Borisa un Ināras Teterevu fonds 2021. gadā ir piešķīris 32 600 eiro. Atbalstītās organizācijas ieguvušas jaunu virtuves tehniku, piemēram, elektriskās vai gāzes plītis, saldētavas, gaļas maļamās mašīnas, mikserus, katlus, pannas, termosus, virtuves mēbeles, traukus, kā arī veikušas nepieciešamos remontdarbus.

Darbības gados daudzu virtuvju tehniskais nodrošinājums nolietojies un ir nepieciešami uzlabojumi, lai virtuves varētu turpināt palīdzēt trūkumcietējiem, izsniedzot, nereti, vienīgo silto maltīti dienā. Arī, pieaugot dzīves dārdzībai gada aukstajos mēnešos, labdarības virtuvēs pēc palīdzības vēršas arvien vairāk cilvēku, un virtuvju noslodze pieaug. Atbalstītajās labdarības virtuvēs mēnesī izsniedz 23 600 siltas maltītes bezmaksas porciju.

Programmas atbalsts sniegts labdarības virtuvei Valmierā – biedrības “Kristīgais Žēlsirdības centrs” labdarības virtuve maltītes gatavo kopš 2000. gada. Mērķa auditorija ir bērni no 7 līdz 15 gadiem, seniori 80+, trūcīgi un vientuļi cilvēki. Gatavo un izsniedz ēdienu vidēji 65 klientiem dienā (vidēji 1200 porcijas mēnesī), divas reizes nedēļā piegādā siltu maltīti senioriem Valmierā. Vēl piedāvā dienas centra pakalpojumu bērniem, tīrības telpu “Mazgāmutis” (duša un veļas mazgāšana) un ēdiena gatavošana patversmei. Virtuves darbību nodrošina divi algoti darbinieki un pieci brīvprātīgie. Raitākai un taupīgākai saimniekošanai Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalsts sniegts nokalpojušā virtuves aprīkojuma nomaiņai un jauna iegādei (saldētavas, mikseris, gaļas mašīna, trauku mazgājamā mašīna u.c.). Labdarības virtuve atrodas Stacijas ielā 26, Valmierā, tās darba laiks: otrdien, trešdien, ceturtdien plkst. 12.00-15.00; pirmdien, piektdien plkst. 12.00-13.00.

Borisa un Ināras Teterevu fonds turpina īstenot programmu “Maizes rieciens – atbalsts labdarības virtuvēm”. Plašāka informācija pieejama: www.maizesrieciens.lv.  

Informāciju sagatavoja:
Diana Bogdanova, Borisa un Ināras Teterevu fonda labdarības projektu vadītāja