Vēl viens solis augšup – Valmierai sudrabs

Tik tuvu uzvarai Latvijas futbola virslīgā kā šogad Valmiera FC nav stāvējusi nekad. Čempionu tituls starp RFS futbola klubu no Rīgas un Tamaza Pertijas vadītajiem futbolistiem izšķīrās tikai pašā pēdējā turnīra kārtā – 28. pēc skaita, kas notika 6. novembrī. Lai to droši izcīnītu, RFS bija nepieciešama uzvara pār BFC Daugavpils, ko viņi arī sekmīgi paveica, tādējādi mūsu novadu pārstāvošais klubs ierindojās otrajā vietā – augstākajā visu 25 kluba pastāvēšanas gadu laikā.

Kopš atgriešanās Latvijas futbola virslīgā, Valmieras komanda katru nākamo sezonu tās finišā pratusi ieņemt par vietu augstāk, tā 2018. gadā “noslīcinot pirmos kucēnus” palikām 8. vietā, 2019. gadā jau klauvējām pie labāko trijnieka, ieņemdami 4. vietu, bet pērn jau līksmojām par pirmajām nopelnītajām godalgām bronzas izskatā. Šī gada sudrabs ir sasniegts, pateicoties mērķtiecīgam darbam, kas ieguldīts visu šo pēdējo gadu laikā.

“Vēlos pateikties ikvienam no klubā strādājošajiem – treneriem, futbolistiem, ļoti spēcīgu sezonu esam aizvadījuši. Šis ir katra cilvēka nopelns, kurš atrodas mūsu klubā,” teic Valmieras komandas galvenais treneris Tamazs Pertija. “Esmu ļoti gandarīts par šo sperto soli uz priekšu, par to, ka esam vēl pielikuši savā izaugsmē. Visu sezonu spēlējām mūsdienīgu futbolu – daudz vārtus guvām, vismazāk no visiem ielaidām. Šī otrā vieta tika izcīnīta ļoti spēcīgā konkurencē. Visa kluba vārdā vēlos arī pateikties ikvienam Valmieras līdzjutējam, sākot ar pašu vecāko un beidzot ar mazāko, kurus, neskatoties uz jebkādiem laikapstākļiem, visas sezonas garumā redzējām ap stadionu vai tribīnēs. Mums tas nozīmē ļoti daudz. Uz tikšanos, paldies jums liels!”

Kārtējais futbolistu panākums nozīmē arī to, ka jau trešo gadu pēc kārtas esam izcīnījuši vietu dalībai Eirokausos. Ceram jau nākamās sezonas vasaras beigās pārbūvētajā Jāņa Daliņa stadionā un savu nepārspējamo līdzjutēju priekšā pirmo reizi pilsētas vēsturē aizvadīt spēles ar starptautisku piegaršu, cīnoties par tikšanu Eiropas Konferences līgas tālākajās kārtās.

Grēks būtu nepieminēt arī pašus vaininiekus – futbolistus, kuri uz saviem pleciem iznesa šīs grūtās sezonas smagākos brīžus un lielākās uzvaras, visbeidzot virs savām galvām paceļot simbolisko kausu par gūto 2. vietu. Tikai pavisam nesen 20 gadus nosvinējušais komandas kapteinis Raimonds Krollis bija viens no šīs sezonas visas Latvijas futbola spīdekļiem. Viņš čempionātā uzmirdzēja ar 12 vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm. Viņa komandas biedrs, senegālietis Ibrahima Ndiape Sovs spēja gūt tieši tikpat vārtus, vēl ar deviņiem atzīmējās Sova tautietis Džibrils Gejs. Nepārspējams vārtos visas sezonas garumā bija 202 cm garais vārtsargs Rihards Matrevics. Savu meistarību un prasmes nenogurdami sezonas gaitā demonstrēja mūsu kluba “veterāns” Alvis Jaunzems (pēdiņās, jo Alvim tikai 22 gadi, bet jau nākamās sezonas sākumā viņš Valmieras kreklā svinēs 100. spēli virslīgā). Japāņa Daisukes Jokotas spēli iemīlēja ikviens, ar savām darbībām viņš atdzīvināja futbolu, regulāri dzenot pretiniekus izmisumā, līdzīgi kā nepiekāpīgais ukraiņu balsta pussargs Ivans Želizko, pret kuru tie nereti atdūrās kā pret akmeni. Nopelni pienākas ikvienam futbolistam, jo sezonas gaitā katram no vairāk nekā 30 tika dota iespēja pielikt savas pūles uzvaru gūšanā.

Mēs klubā priecājamies, ka šī izaugsme gājusi soli solī ar mūsu darbiem arī ārpus laukumiem. Ir liels gandarījums, ka uz futbola treniņiem piesakās tik daudz gados jauno novadnieku, radot mums pat nelielas galvassāpes rūpēs, kā ar visiem tikt galā. Futbolu Valmieras novadā mīl, mūsu darbs ir šo mīlestību pret pasaulē ar pārsvaru populārāko komandas spēli rūpīgi kopt. Stāv pāri visam Valmiera! Tiekamies futbolā!

Informāciju sagatavoja:

Jānis Līgats,
Valmiera FC