Atvērta pieteikšanās pirmajām meistardarbnīcām projekta “Radīt prieku” ietvaros

Par godu Latvijas valsts svētkiem, Valmieras koprades darbnīca “DARE” un Valmieras Attīstības aģentūra aicina jauniešus vecumā no 15 līdz 25 gadiem, kuri dzīvo, mācās, studē vai strādā Valmieras novada un Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā piedalīties radošajās meistardarbnīcās.

Līdz 12. novembrim jāaizpilda pieteikuma anketa www.picktime.com/DARE dalībai pirmajās meistardarbnīcās. Jaunieši apgūs tehniku, pēc kuras varēs apdrukāt auduma materiālus patstāvīgi!  Aicinām jauniešus pasteigties, jo vietu skaits ir ierobežots.

  • 16.11.2021. no pkst. 18.00 – 19.30 norisināsies meistardarbnīca jauniešiem vecumā no 19 – 25 gadu vecumam.
  • 17.11.2021. no pkst. 16.00 – 17.30 norisināsies meistardarbnīca jauniešiem vecumā no 15 – 19 gadu vecumam.

Programmā:

  • Virtuālā ekskursija – iepazīsti koprades darbnīcu “Dare”.
  • Video par auduma apdrukas iekārtu. Jaunieši  uzzinās, kā tā strādā, kā ar to jādarbojas.
  • Praktiskā darbnīca, koprades darbnīcas vadītājas Kristiānas Līdakas vadībā.
  • Katrs jaunietis saņems visus nepieciešamos materiālus, lai nodarbības laikā izgatavotu savu auduma maisiņu. Būs pieejami visi nepieciešamie materiāli, vismaz 10 dažādi ar Latvijas valsts tematiku saistīti apdrukas elementi, ar kuriem dalībnieki varēs apdrukāt auduma maisiņu!

Par projekta aktivitātēm:

Kopumā norisināsies 6 meistarklases – 3 darbnīcas, jauniešiem vecuma grupā no 15 – 19 gadiem un 3 darbnīcas, jauniešiem vecuma grupā no 19 – 25 gadiem. Tās būs tematiskās meistaklases par 3 tēmām: t-kreklu apdruka termodrukas tehnoloģijā; vides uzlīmju un personalizētu bloknotu izgatavošana; koka dizaina meistarklase lāzertehnoloģijā. Katrā darbnīcā piedalīsies 8 jaunieši, kopā 6 darbnīcās piedalīsies 48 jaunieši.

Meistarklases norisē tiks iekļauta izglītojoša informācija par konkrēta radošā procesa norisi, radošo domāšanu, dizaina un produktu izstrādi, tehnoloģijām, gan praktiskais darbs pie produkta izstrādes, izbaudot procesu no A līdz Z. Meistarklases beigās, katrs dalībnieks mājās dosies ar pašdarinātu lietu.

Informācija par meistardarbnīcu norisi tiks publicēta Valmieras novada pašvaldības mājas lapā, VAA un koprades darbnīca “Dare” sociālo tīklu kontā, kā arī tiks izplatīta caur Valmieras novada izglītības iestādēm, jauniešu centriem, organizācijām un interešu izglītības iestādēm. Priekšroka tiks dota jauniešiem, kuriem ir ierobežotas iespējas, lai veicinātu to iekļaušanos sabiedrībā un atbalstītu tās jauniešu grupas, kurām šis atbalsts ir visvairāk nepieciešams.