Restorāns “Akustika” saglabā vietu prestižajā ceļvedī “Michelin Guide”

Jau otro reizi Latvijā paziņoti restorāni, kas guvuši atzinību no “Michelin Guide” un iekļuvuši pasaulē novērtētākajā restorānu ceļvedī. Lepojamies, ka restorāns “Akustika” Valmierā, kas ceļvedī “Michelin Guide” tika iekļauts pērn, atzinīgi novērtēts un ceļvedī vietu saglabā.

Kopumā 2025. gada ceļvedī iekļauts 31 restorāns, tostarp divi saņēmuši vienu “Michelin” zvaigzni, trīs ieguvuši “Bib Gourmand” apbalvojumu par kvalitatīvu un meistarīgu ēdienu gatavošanu un viens ieguvis “Michelin” Zaļo zvaigzni par ilgtspējīgu pieeju.

Restorāns “Akustika”  Valmierā savu vietu ceļvedī ieguva pēc rūpīga inspektoru izvērtējuma, izceļoties ar īpašu spēju radīt mākslu kulinārijas un viesmīlības pasaulē. Lepojamies ar “Akustika”  komandas pelnīti iegūto augsto novērtējumu! Tas, ka restorāns joprojām saglabā vietu “Michelin Guide” ceļvedī, pierāda restorāna augsto kvalitātes latiņu ikdienā.

Restorāns “Akustika”  ir iecienīts ne tikai valmieriešu, bet arī pilsētas viesu starpā. Tas izceļas ar pārdomātām receptēm un izmeklētiem vīniem, atbalstot arī vietējos ražotājus un savā ēdienkartē iekļaujot produktus no novada saimniecībām.

Kā atzīst restorāna vadītājs Uģis Bormanis, īpaši vasarā bija jūtams gan vietējo, gan ārzemju tūristu apmeklējuma pieaugums, pateicoties “Michelin Guide” novērtējumam, tāpat īpašs prieks par to, ka arī rudens un ziemas sezonā rezervācijas ir aizpildītas un cilvēki šo vietu iecienījuši ne tikai kā restorānu, bet arī kā kultūrtelpu.

“Michelin Guide” ir starptautiski atpazīstamākais un prestižākais restorānu ceļvedis pasaulē, kas ir uzticams palīgs gurmāniem un tūristiem, it īpaši tiem, kuri vietas apskata, vadoties pēc citu vērtējumiem. Latvijas restorānu iekļūšana šajā ceļvedī ir nozīmīgs pagrieziena punkts vietējā tūrisma attīstībā un restorānu kultūras izaugsmē.

Šī ceļveža inspektori vērtē restorānu piedāvātās virtuves kvalitāti, vadoties pēc pieciem starptautiskajiem kritērijiem: produktu kvalitātes, pavāru meistarības un gatavošanas tehnikas, garšu harmonijas, šefpavāra personības, kas atspoguļojas pasniegtajā ēdienā, un nemainīgas ēdienkartes kvalitātes.

Sirsnīgi sveicam “Akustika”  komandu ar augsto novērtējumu un novēlām, lai tā ir kā turpmāka motivācija sasniegt arvien jaunas virsotnes!