Rīgas pilī apbalvoti “Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024” laureāti

Valsts prezidenta balva vieglatlētikā

2. oktobrī Rīgas pilī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs pasniedza balvas “Valsts prezidenta balvas vieglatlētikā 2024” augstvērtīgāko rezultātu sasniegušajiem sportistiem Grētai Karinauskaitei un Gediminam Truskauskas no Lietuvas, kā arī valsts komandu ieskaites kopvērtējuma uzvarētājai – Igaunijas vieglatlētikas izlasei. Īpašu pateicību par sacensību organizēšanu saņēma arī Valmiera – pieņemšanā piedalījās Jāņa Daliņa stadiona vadītāja Megija Stalberga un Valmieras novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētājs Andris Klepers.

Individuāli augstvērtīgākie rezultāti ik gadu Valmierā notiekošajā Valsts prezidenta balvas izcīņā šogad bija Lietuvas vieglatlētiem – Gedimins Truskausks 200 metru sprintā finišēja pēc 20,68 sekundēm un ieguva 1115 punktus, bet Grēta Karinauskaite 3000 metru kavēkļu skrējienu veica deviņās minūtēs un 41,35 sekundēs, iegūstot 1140 punktus. Savukārt valstu komandu ieskaites kopvērtējuma uzvarētāja šoreiz bija Igaunijas vieglatlētikas izlase.

Pirmās Valsts prezidenta balvas sacensības vieglatlētikā Jāņa Daliņa stadionā Valmierā notika 1995.gada 17.jūlijā. To patrons ir Valsts prezidents. Sportisti divu dienu sacensībās cīnās gan par uzvaru komandu vērtējumā, gan pirmo vietu savā disciplīnā, gan augstvērtīgāko rezultātu vīriešu un sieviešu konkurencē.

“Jau trīsdesmit gadus Rīgas pilī es un mani priekšteči esam pasnieguši “Valsts prezidenta balvas vieglatlētikā” kausus sportistiem. Liels prieks, ka šīs balvas izcīņa no Latvijas novadu sacensībām ir izaugusi līdz Baltijas mēroga pasākumam. Gribu teikt paldies visiem sportistiem un treneriem, ka ar savu piemēru un panākumiem iedvesmojat mūsu bērnus un jauniešus. Viņi redz, ar ko vainagojas ieguldītais darbs un treniņi,” tiekoties ar sportistiem, pauda Valsts prezidents E. Rinkēvičs. 

Visticamāk šis bija pēdējais gads, kad Valsts prezidenta balvai vieglatlētikā bija Baltijas valstu čempionāta statuss. Iecerēts, ka nākamgad šīs sacensības iekļausies Starptautiskās Vieglatlētikas asociācijas (“World Athletics”) Kontinentālajā tūrē un notiks jaunā formātā – vienu dienu un ne ilgāk kā četras stundas.