Aktīva un veselīga dzīvesveida pārgājiens Strenčos pulcē vairāk nekā 100 dalībniekus

Veselīga dzīvesveida pārgājiens

#BeActive Eiropas Sporta nedēļas izskaņā, 28. septembrī, devāmies veselīga dzīvesveida pārgājienā Strenčos kopā ar dabas un aktīvās atpūtas pārzinātāju Kristours (Kristeru Leitlandu).

Pārgājiens sākās ar piedzīvojumu, jo no Valmieras līdz Strenčiem dalībnieki ceļu mēroja pasažieru vilcienā, bet turpmākās aktīvās un izzinošās dienas laikā ikvienam bija iespēja iepazīt Strenču ainaviskākās un nozīmīgākās vietas, kā arī uzzināt vairāk par veselīga dzīvesveida pamatprincipiem, lai iedvesmotos tos ieviest arī savā ikdienā.

Fiziskā un garīgā labsajūta ir savstarpēji cieši saistītas, par to pārliecināties varēja kopā ar pārgājiena vieslektoriem. Rūpes par savu ķermeni, nodrošinot sabalansētu uzturu, fiziskās aktivitātes un atpūtu, ne tikai veicina fizisko veselību, bet arī emocionālo stabilitāti, tādēļ viena no pārgājiena pieturvietām bija pie Strenču psihoneiroloģiskās slimnīcas, kur dalībniekus sagaidīja fizioterapeits Artūrs Bankavs – pastāstot, kā ikdienā sevi uzturēt formā, un nodemonstrējot efektīvus elpošanas vingrinājumus trauksmes mazināšanai. Savukārt, piestājot skaistajā Strenču brīvdabas estrādē, dalībnieki varēja atjaunot enerģiju ar veselīgām uzkodām. Uztura speciāliste un aktīva dzīvesveida piekritēja Dagne Kantāne-Indrika padalījās arī ar veselīga uztura ieteikumiem, ko turpmāk ieviest savā ikdienā.

Lai gan pārgājiena diena bija īsteni rudenīga, sagādājot gan saulainus, gan arī lietainus brīžus – kopā noieti plānotie desmit kilometri, ieelpots daudz svaiga gaisa, vairots dzīvesprieks un saiknē ar dabu atjaunota enerģija.

Paldies dalībniekam par kopā piedzīvoto! Lai izdodas no šīs dienas katram paņemt sev, ko vērtīgu!

Foto autors: Aivis Stračinskis