Eiropas Sporta nedēļā aizvadīts “Fiz-Kul-Tūres” 2. posms Zilākalnā

Fiz-Kul-Tūre Zilaisklans

25. septembrī ar rudens sezonas otro posmu turpinājās Valmieras novada aktīvais seriāls “Fiz-Kul-Tūre”, šoreiz aicinot iepazīt Zilākalna apkārtni un izaicināt sevi sprinta skrējienā 38,3m augstajā Zilākalna skatu tornī.

Tikšanās vieta bija pie Zilākalna Kultūrvēstures un apmeklētāju centra, un sacensību maršruts tālāk vijās pa Zilākalna veselības taku, kas jau izsenis tiek uzskatīta par vietu, kur smelties enerģiju un atjaunot spēkus.

Kā jau ierasts, dalībnieki varēja piedalīties arī normatīvu izaicinājumā, minūtes laikā veicot iespējami daudz atkārtojumu lēkšanā ar lecamauklu, roku saliekšanā un pietupienos. Šoreiz izaicinājuma līderi ieguva ne tikai svarīgus punktus sezonas kopvērtējumā, bet arī Eiropas Sporta nedēļas pārsteiguma balvas – #BeActive lecamauklas turpmāko treniņu pilnveidošanai.

Aptuveni trešdaļa no visiem dalībniekiem savas spējas pārbaudīja arī sprinta skrējienā Zilākalna tornī. Uzvarētāji šajā izaicinājuma tika noskaidroti divās vecuma grupās: līdz 18 gadiem puišu un meiteņu konkurencē un virs 18 gadiem – dāmu un vīru konkurencē. Visātrāk Zilākalna torņa virsotni sasniedza Mazsalacas vidusskolas sporta skolotājs Druvis Ruciņš, uzrādot rezultātu 0:24.25.

Katras grupas ātrākie četri dalībnieki iegūs īpašas pārsteiguma balvas un varēs Zilākalnā atgriezties vēlreiz, lai bez maksas dotos izbraucienā ar sliežu velosipēdu “ZRailbikes”, kas pa šaursliežu dzelzceļa atzaru no Zilākalna ciema aizvedīs līdz kūdras purvam un atpakaļ – tas būs aizraujošs piedzīvojums, kā lieliem, tā maziem!

SPRINTA SKRĒJIENA ZILĀKALNA TORNĪ REZULTĀTI:

Fiz-Kul-Tūres rudens sezonas 2. posms ar nodomu tika rīkots tieši Eiropas Sporta nedēļas laikā, kura ik gadu norisinās septembra izskaņā, ar mērķi vairot izpratni par to, cik svarīgs ikvienam ir aktīvs dzīvesveids. Arī Fiz-Kul-Tūres komanda aicina atrast laiku un spēku parūpēties par savu veselību visos gadalaikos – visgrūtākais ir spert pirmo soli, bet labā kompānijā to izdarīt ir vienkāršāk. Pievienojies jau nākamajiem rudens posmiem arī Tu!

Rudens sezonas posmi:

3. posms – 9. oktobris MAZSALACA
4. posms – 23. oktobris RŪJIENA
5. posms – 6. novembris KOCĒNI

Tie, kuri piedalīsies vismaz trīs posmos, cīnīsies par godalgotām vietām kopvērtējumā un iespēju iegūt vērtīgas balvas turpmāko sportisko aktivitāšu pilnveidošanai. Savukārt gada kopvērtējumā varēs nopelnīt atpūtu brīvdienu mājā “Pļavas vidū”.

Lūgums sacensībām pieteikties iepriekš, aizpildot reģistrācijas anketu. Tas ļaus vieglāk plānot organizatoriskos jautājumus.

SACENSĪBU REZULTĀTI:

Foto: Jānis Ukass