No 1. oktobra SIA “Valmieras ūdens” ūdenssaimniecības pakalpojumus nodrošinās Mūrmuižas ciemā

Valmieras novada pašvaldības 2024. gada 29. augusta domes sēdē pieņemts lēmums par ūdenssaimniecības pakalpojuma sniedzēja maiņu Mūrmuižas ciemā, Kauguru pagastā, Valmieras novadā – turpmāk to nodrošinās SIA “Valmieras ūdens”, sniedzot centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu šajā administratīvajā teritorijā, izmantojot esošās ūdenssaimniecības komunikāciju sistēmas.

Līdz šim ūdenssaimniecības pakalpojumu Mūrmuižā nodrošināja Valmieras novada pašvaldības Brenguļu, Kauguru un Trikātas apvienības pārvalde. Saskaņā ar domes lēmumu Valmieras novada pašvaldība palielināja SIA “Valmieras ūdens” pamatkapitālu ar kustamas un nekustamas mantas vienībām, kas tiek izmantotas ūdenssaimniecības pakalpojumu nodrošināšanai Mūrmuižas ciemā. Pieņemot šo lēmumu, turpinās pēc administratīvi teritoriālās reformas uzsāktā ūdenssaimniecības pakalpojumu reorganizācija, pakāpeniski pašvaldības kapitālsabiedrībām no pārvaldēm pārņemot iepriekšminēto pakalpojumu nodrošināšanu.

Ņemot vērā izmaiņas centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas nodrošināšanas kārtībā, iedzīvotājiem līdz 30. septembrim jānodod skaitītāju rādījumus Brenguļu, Kauguru un Trikātas apvienības pārvaldei, kā līdz šim.

 Saistībā ar iepriekšminētajām pārmaiņām namīpašniekiem (arī daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopības likumiskajam pārstāvim atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem  Nr.1013) vai viņu pārstāvim uz pilnvaras pamata nepieciešams noslēgt līgumu ar SIA “Valmieras ūdens” par centralizēti piegādātā dzeramā ūdens saņemšanu un notekūdeņu novadīšanu ciema kanalizācijas sistēmā, sākot no 2024. gada 1. oktobra. Iedzīvotājiem tiks nodrošināta iespēja sakārtot nepieciešamo dokumentāciju attiecīgi:

Jāatzīmē, ka no 2024. gada 1. oktobra Mūrmuižas ciema iedzīvotājiem tiks piemērots SIA “Valmieras ūdens” apstiprinātais ūdenssaimniecības tarifs par dzeramā ūdens piegādes un kanalizācijas pakalpojumu.

Ūdenssaimniecības tarifs kopāt.sk. ūdensapgādes pakalpojuma tarifst.sk. kanalizācijas pakalpojuma tarifs
Spēkā esošais tarifs Mūrmuižas ciemā līdz 30.09.2024.
2.701.211.49
Tarifs EUR/m3 (bez PVN) no 01.10.2024.
2.331.051.28