Ar iedzīvotāju iniciatīvas projekta atbalstu Lizdēnos uzstādīts jauns bērnu rotaļu laukums

2024. gada pavasarī biedrība „Lizdēnu nākotne” ieguva finansējumu 1000 EUR apmērā Valmieras novada pašvaldības iedzīvotāju iniciatīvu projektu konkursā, lai atjaunotu bērnu rotaļu laukumu – 1985.

Vecais rotaļu laukums sastāvēja no dzelzs šūpolēm, kas bija gandrīz 40 gadu vecas, sarūsējušas un vairākas reizes atjaunotas, un balansa šūpolēm, kas bija zaudējušas svaigumu.

Bērni jau sen gaidīja, kad pagalmā būs rotaļu laukums, kurā varēs droši spēlēties un priecāties, un tas uzlabotu skatu arī daudzdzīvokļu mājās iekšpagalmā. Ar biedrības papildus līdzfinansējumu virs plānotā budžeta, no 10. augusta līdz septembra vidum biedrības „Lizdēnu nākotne” valdes priekšsēdētājs G.Liepiņš un uzņēmējs J.Brauķis ķērās pie darba un sāka būvēt rotaļu laukuma karkasu. Kā īstā būvniecībā, ap galveno laukuma daļu vizuļoja drošības lentes, lai jaunie censoņi būtu pasargāti un drošā attālumā. Palīdzēja arī citi mājas iedzīvotāji – K.Zīle, N.Buračevskis, G. Kvetkovskis, un lielākie bērni aktīvi iesaistījās drošākos darbos – krāsoja, pienesa, padeva, un ar nepacietību gaidīja iznākumu.

Kad notika rosība ap rotaļu laukuma būvniecību, mājās iedzīvotājiem interesēja iznākums, katrs ar savu labo vārdu uzmundrināja, interesējās un guva gandarījumu, ka beidzot pagalmā būs skaists rotaļu laukums. Kad laukuma būvniecība tuvojās noslēgumam, bērniem acis mirdzēja un visi ar nepacietību gaidīja, kad varēs uzlīst, nošļūkt, pašūpoties un ielīst mājiņā, gaidīja, līdz tiks noņemta sarkanā robežlenta. Kad beidzot darbi bija galā, bērni skrēja un izmēģināja visu, kas pieejams. Arī pieaugušajiem ir iespēja „izvēdināt” galvu vai, pieskatot savus mazos, apsēsties un pašūpoties “sofa dīvāniņā”, un viņi to dara. Arī vecākiem ir mazāks uztraukums, jo ir iespēja savas atvasītes neuzkrītoši vērot pa dzīvokļa logu, un zināt, ka tavs bērns ir tepat un viņam nav jāiet ārā no pagalma, lai sameklētu sev nodarbi.  

Biedrība „Lizdēnu nākotne” saka paldies visiem, kuri iesaistījās, atbalstīja un deva bērniem iespēju atkal rotaļāties skaistā, drošā rotaļu laukumā. Objekta kopējās izmaksas 2439,74 EUR, no tā 1000 EUR jeb turpat 41% ir Valmieras novada pašvaldības finansējums.

Biedrība priecājas, ka kopīgiem spēkiem ir izdevies atjaunot rotaļu laukumu aktīvai atpūtai.
Biedrības “Lizdēnu nākotne” nākamais nozīmīgais projekts būs saistībā ar mājas inženiertehnisko ietaišu atjaunošanu.

Informāciju sagatavoja: Ieva Liepiņa un Gunita Bajāre