Latvijas Pasts atklāj sesto pakomātu Valmierā

VAS Latvijas Pasts, mērķtiecīgi attīstot lielāko pakomātu tīklu visā valstī, ir atklājis sesto pakomātu ar atsevišķu nodalījumu vēstuļu nosūtīšanai Valmierā, Rubenes ielā 51. Jaunatklātais pakomāts paplašina sūtījumu piegādes un saņemšanas iespējas Valmieras pilsētas iedzīvotājiem. Latvijas Pasta klientiem uzlabota pakalpojumu pieejamība, jo tagad valmierieši var adresēt un saņemt sūtījumus 24 stundas diennaktī, arī nosūtīt vēstuļu korespondenci, izmantojot kopumā jau sešus pakomātus.

Nacionālais pasta operators prognozē, ka Valmieras iedzīvotāju vidū vispieprasītākie būs maza un vidēja izmēra pakomātu nodalījumi, par ko liecina sūtījumu tendences arī citviet Latvijā.

Tas ir sestais pakomāts Valmieras pilsētā. Tie ir izvietoti Fabrikas ielā 2, Rīgas ielā 74, Rubenes ielā 51 un 74, Stacijas ielā 8 un 29. Vēl četri pakomāti ir atrodami Valmieras novadā: Mazsalacā, Baznīcas ielā 2, Rubenē, Rubenes ielā 51, Rūjienā, Brīvības ielā 8 un Strenčos, Valkas ielā 2. 

Uzņēmums kopš šī gada sākuma uzstādījis ap 150 jaunus zilās krāsas pakomātus visā valstī.

Pakomātu tīkla attīstība Latvijā, tāpat kā vēstuļu sūtījumu apstrādes, šķirošanas un sūtījumu piegādes automatizācija – ir digitalizācijas projekts, lai paātrinātu VAS Latvijas Pasts digitālo transformāciju. To nacionālais pasta operators realizē sadarbībā ar “Attīstības finanšu institūciju “Altum”” Eiropas Savienības Atjaunošanas un noturības mehānisma (ANM) ietvaros #NextGenerationEU.