Valmieras novadā turpinās Dzejas dienu norises

Valmieras novadā turpinās Dzejas dienu norises

Septembra pirmajā pusē ik gadu valda īpaša noskaņa – rudens smaržas, sapņainums, jutekliskums, romantika un dzeja. Ik rudeni padara īpašu Dzejas dienu tradīcija, kas saglabājusies jau 59 gadu garumā. Tie ir svētki dzejai, dzejniekiem un lasītājiem. Arī septembra izskaņā un oktobra sākumā Dzejas dienas Valmieras novadā turpinās.

Šogad dzejas dienu motīvs ir Dzeja dejo! Uzlūdz dzeja! Soļus apgūt viegli, ir nodrukāti. Ritms katram savs – kā balss. Tempu dos septembris. Laikmeta pavadījumā dzeja dejo.

Valmierā

28.septembrī plkst. 14.00 Valmieras Integrētajā bibliotēkā tikšanās ar grāmatas “Dzejas detektīvi. Detektīvspēle prozā un dzejā” autoriem Sandru Ratnieci, Rolandu Bulu, Daini Deigeli un Elīnu Smoļaku.

3.oktobrī plkst. 17.30 Valmieras Integrētajā bibliotēkā pasākums “Sirreālisms igauņu dzejā: Guntars Godiņš un Jāns Malins tiekas Veidenbauma dzimšanas dienā”.

Līdz 28. septembrim Valmieras Integrētajā bibliotēkā izstāde “Dzejniekam un prozaiķim Andrim Akmentiņam – 55”, Dzejas dienām veltīta izstāde.

Dikļos

28.septembrī plkst. 16.00 Dikļu pagasta bibliotēka un Dikļu Kultūras centrs ielūdz uz Dzejas dienu pasākumu ar mūziķi, dzejnieku Guntaru Raču un Edvardu Strazdiņu.

Mazsalacā

26.septembrī plkst. 16.00 Mazsalacas pilsētas bibliotēkā tikšanās ar mazsalacieti, literāti Ievu Andrejausku, grāmatu “Vēstules no Zaļā ciema” un “Takša piedzīvojumi” autori.

Valmieras pagastā

Līdz 30. septembrim Valmieras pagasta bibliotēkā bērnu literatūras izstāde “Dzejolis un ķircināmpantiņš”.

Ar Dzejas dienu programmu Valmieras novada bibliotēkās var iepazīties tīmekļvietnes biblioteka.valmiera.lv norišu kalendārā.