Valmiera par vienu bronzu bagātāka – regbija klubs “Fēnikss” Latvijas čempionātā izcīna 3. vietu

Regbija klubs Fēnikss izcīna bronzu

Sestdien, 14. septembrī, Brenguļu sporta centrā “Kaimiņi” Valmieras regbija klubs “Fēnikss” ar rezultātu 33:9 uzvarēja Rāmavas “Lāčus”, tādējādi iegūstot Latvijas čempionāta bronzas medaļas. Šī jau ir trešā reize, kad Valmieras klubs iegūst bronzas medaļu Latvijas sacensībās, un otrais gads pēc kārtas.

Spēle bija spraiga un ļoti līdzīga. Rezultātu atklāja viesi, kuri realizēja soda sitienu pa mājinieku vārtiem. Pēc tam “Fēnikss” atbildēja ar diviem piezemējumiem un precīzām realizācijām. Otrais puslaiks atkal iesākās ļoti līdzīgi un ar soda sitieniem “Lāči” sadeldēja rezultātu līdz 14:9. Pēc tam gan fēniksieši veica atrāvienu, gūstot vēl trīs piezemējumus un trāpot divas realizācijas.

Piezemējumus “Fēnikss” labā guva Gusts Bērziņš, Kristaps Lūsiņš, Āris Kaģis, Toms Zukurs un Raimonds Rudzāts, ar realizācijām precīzi bija Rodžers Purmalis un David Sandro Dzidzadze. Savukārt par mača labāko spēletāju tika atzīts Raimonds Rudzāts.

Spēle izvērtās emocionāla arī dēļ tā, ka par savas karjeras beigām paziņoja Kristaps Lūsiņš, saukts arī par Tīģeri, kurš “Fēnikss” rindās nospēlējis 16 sezonas. Par pateicību un piemiņu viņam tika pasniegts ierāmēts komandas krekls.

Klubs no sirds pateicas visiem, kuri bija kuplā skaitā sapulcējušies, lai spēli vērotu klātienē un atbalstītu komandu. Šoreiz tribīnes izrādījās par mazu visiem interesentiem.

Valmieras regbistiem sezona vēl nav beigusies, jo priekšā vēl divas spēles Baltijas čempionātā 29. septembrī un 5. oktobrī.

Foto: Linda Ungure