MatchWork – platforma, kurā darbs meklē darītāju

Darbs meklē darītāju!

Pēc vasaras atpūtas septembris ir kā starta šāviens ne tikai jaunam mācību gada sākumam, bet arī jauniem apvāršņiem karjeras jomā. Jau šodien, 12. septembrī, atsāk darboties darba meklēšanas platforma jauniešiem “MatchWork” (iepriekš zināma kā “Darba Tinderis”), kurā kandidātiem reģistrēties iespējams līdz 24. septembrim https://matchwork.lv/candidates


Bezmaksas darba meklēšanas platforma jaunajiem profesionāļiem “MatchWork” darbosies no 12. septembra līdz 3. oktobrim. Šis festivāls, kas parasti vienā reizē pulcē vismaz 2000 darba meklētāju un 70 darba devēju, septembrī piedzīvo jau savu sesto startu. Šoreiz “MatchWork” apvienojis spēkus ar Latvijas Universitātes “Karjeras iespēju dienu”, platformā sniedzot īpaši plašu aktīvo vakanču klāstu tieši mārketinga, projektu vadības, pārdošanas, datu analītikas un klientu atbalsta speciālistiem. Jaunos kolēģus platformā meklē jau tādi zināmi uzņēmumi kā “Rīgas lidosta”, “Latvijas Televīzija” VSIA, SIA “Tele 2”, “Maxima Latvija”, SIA “Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca”, “Rīgas satiksme”, “Edurio”, “Manpower”, “Ceļu satiksmes drošības direkcija”, “Latvijas Valsts Radio un Televīzijas centrs“ un daudzi citi.


Kā norāda “MatchWork” komandas vadītājs Gustavs Mārtiņš Upmanis: “Uz šo “MatchWork” festivālu mēs ne tikai apbērējām “Darba Tinderi” un nomainījām platformas vārdu, bet arī uzlabojām to. Esam veikuši individuālas izpētes intervijas un ņēmuši vērā gan kandidātu, gan uzņēmumu ieteikumus, lai platforma būtu ērtāk izmantojama visiem interesentiem un mēs varētu sagaidīt rekordlielu kompāniju un dalībnieku skaitu!”


“MatchWork” ir sociālā uzņēmuma “Visas Iespējas” izstrādāta digitāla platforma, kas, izmantojot speciāli izstrādātu algoritmu un spēļošanas (gamification) elementus, atlasa piemērotākās vakances jauniešiem, bet uzņēmumiem – atbilstošākos kandidātus. No iepriekšējiem festivāliem noskaidrots, ka “MatchWork” platformā 8 no 10 uzņēmumiem atrod vismaz 1 darbinieku, lielākā daļa pat 2 un vairāk! Savu ierasto darbības formātu gan platforma piedzīvos pēdējo reizi. Pateicoties Interreg Estonia-Latvia Programme atbalstam un igauņu sadarbības partneriem “Mobi Lab”, “MatchWork” komanda ir varējusi uzsākt darbu pie mobilās aplikācijas izstrādes. Papildus tam komanda cītīgi strādā, lai no nākamā gada februāra “MatchWork” platforma darbotos nepārtraukti visu cauru gadu līdzšinējo 3 nedēļu vietā.


Lai gan platformā laipni gaidīts ikviens interesents neatkarīgi no vecuma un pieredzes, “MatchWork” galvenais mērķis ir palīdzēt jauniešiem, nodrošinot tiem pirmo darba pieredzi, kā arī vienkārši sniedzot tiem iespēju atrast ar studijām apvienojamu darbu.

Informāciju sagatavoja:

Viktorija Treimane,

“Visas Iespējas”