Uzlabos vides pieejamību pašvaldības nekustamajam īpašumam Skolas laukumā 2, Sedā

Valmieras novada pašvaldība uzlabos vides pieejamību pašvaldības nekustamajam īpašumam Skolas laukumā 2, Sedā ar Eiropas Atveseļošanas fonda (AF) līdzekļu atbalstu, realizējot projektu “Vides pieejamības nodrošināšana pašvaldības ēkā Skolas laukumā 2, Sedā, Valmieras novadā”. Pašreiz šajā ēkā darbojas Sedas pilsētas bibliotēka un brīvās telpas pašvaldība paredzējusi attīstīt kā sociālā pakalpojuma sniegšanas vietu – attālināto klientu apkalpošanas punktu.

Projekta mērķis ir palielināt sabiedrībai paredzēto publisko ēku skaitu Valmieras novadā, kurās tiek sniegti pašvaldības sociālie pakalpojumi un kurās ir nodrošināta vides, nodarbinātības un informācijas pieejamība visām sabiedrības grupām, tostarp personām ar invaliditāti un funkcionālajiem traucējumiem.

Būvdarbu laikā paredzēts izbūvēt pandusu un rekonstruēt trepes pie galvenās ieejas pašvaldības ēkā. Tiks sakārtota arī rezerves ieeja ēkā, izbūvējot pandusu un rekonstruējot ieeju ēkā. Veiks arī viena kabineta pārbūvi sociālā darbinieka vajadzībām, kā arī izbūvēs sanitāro telpu ar vides pieejamību. Atbilstoši iepirkumu rezultātiem un līgumam būvdarbus veiks SIA “Ekers”, būvuzraudzību nodrošinās SIA “RS Būvnieks”, autoruzraudzību –  SIA “Meldera arhitektūras studija”, kura izstrādāja arī būvniecības dokumentāciju. Būvdarbi uzsākti 10. septembrī un tos paredzēts veikt līdz 2025. gada maijam (astoņu mēnešu laikā).

2023. gada nogalē Valmieras novada pašvaldība piesaistītos AF līdzekļus paredzēja, lai uzlabotu vides pieejamību pašvaldības administratīvajās ēkās Valkas ielā 16, Strenčos un Skolas laukumā 1, Sedā. Pašvaldības ieskatā izsludinātajos būvniecības iepirkumos piedāvātās būvdarbu summas ir neadekvāti augstas, vērtējot ēku un to izmantošanas potenciālu nākotnē. Līdz ar to AF finansējums pārvirzīts, lai nodrošinātu vides pieejamību pašvaldības nekustamajam īpašumam Skolas laukumā 2, Sedā.

Projekta Nr. 3.1.2.1.i.0/1/22/I/CFLA/013 “Vides pieejamības nodrošināšana pašvaldības ēkā Skolas laukumā 2, Sedā, Valmieras novadā” plānotie kopējie izdevumi: 187 419,32 EUR, no tiem kopējie attiecināmie izdevumi: 187 419,32 EUR, tajā skaitā Atveseļošanas fonda finansējums 154 892,00 EUR un Valmieras novada pašvaldības finansējums 32 527,32 EUR.