Velobrauciens “Apkārt Burtnieka ezeram” pulcē velobraucējus no visas Latvijas

Velobrauciens Apkārt Burtnieka ezeram

8. septembrī Burtniekos jau 16. reizi norisinājās MTB velobrauciens “Apkārt Burtnieka ezeram”, pulcējot 202 velobraucējus vecumā no nepilniem 2 līdz pat 69 gadiem. Ikvienam bija iespēja izvēlēties saviem spēkiem atbilstošu distanci – tradicionālajā distancē, kas veda apkārt teiksmainajam Burtniekam, pie starta līnijas stājās 102 sportisti, savukārt 1h veselības braucienā un bērnu braucienos kopumā startēja 100 dalībnieki. Sacensībās bija pārstāvētas tādas Latvijas pilsētas kā Gulbene, Liepāja, Saldus, Saulkrasti, Cēsis, Rēzekne, Smiltene, Koknese, Baldone, Mazsalaca, Sigulda, Valmiera u.c.

Pirmie sportisko dienu uzsāka bērnu grupu dalībnieki. Lai sagādātu prieku ikvienam drosminiekam, šoreiz netika noskaidroti ātrākie velobraucēji katrā grupā, bet piemiņas medaļu un pārsteiguma balvu saņēma katrs finišētājs.

Pēc bērnu braucieniem starts tika dots tradicionālajai distancei apkārt Burtnieka ezeram, kas šogad bija garāka, kā citus gadus, sasniedzot 58 km. Maršruts dalībniekiem atklāja Burtniekiem raksturīgās ainavas ar ezeru, Burtnieku baznīcu un zirgu ganībām. Šajā distancē tika noskaidroti pirmo 3 vietu ieguvēji vairākās vecuma grupās, kā arī seši ātrākie velobraucēji sieviešu un vīriešu absolūtajā vērtējumā. Visātrāk distanci apkārt Burtnieka ezaram šogad vīriešu konkurencē veica “Dako Ziemeļvidzeme” velobraucējs no Valmieras Jānis Rubiks, uzrādot laiku 1h 42 min un 7 sek., bet sieviešu konkurencē – “Ādaži Velo” velobraucēja Renāte Rodionova no Carnikavas, distanci veicot 1h 52min un 10 sek.

Neilgi pirms finišēja sporta distances velobraucēji, pie starta līnijas stājās dalībnieki, kuri vēlējās sevi izaicināt veselības braucienā, veicot apļu distanci ar vienas stundas kontrollaiku. Tā kā sacensības norisinājās 8. septembrī, kad Latvijā tiek atzīmēta arī Tēvu diena, mazākie dalībnieki izmantoja iespēju radošajā darbnīcā izgatavot pārsteiguma dāvaniņas saviem dienas varoņiem – tētiem, kuri piedalījās velobraucienā vai atbalstīja bērnus viņu sacensībās. Savukārt pēc sacensībām ikvienam bija iespēja iebraukt Burtnieka ezerā ar kruīza kuģīti “Made-Marija”, lai vērotu burāšanas sacensības vai baudītu ezera burvību ģimenes un draugu lokā.

Paldies ikvienam dalībniekam, kuri turpina velobrauciena tradīciju un mēro ceļu uz Burtniekiem jau gadu no gada!

Sacensību rezultāti apskatāmi: ŠEIT

Pasākuma atbalstītāji: ISOSTAR, ElektroEži, MAXIMA, TEHAUTO, SIA ĀBELES. Īpašs paldies Burtnieku apvienībai, Valmieras novada pašvaldības policijai, Valsts policijas Vildzemes reģiona pārvaldei un visiem palīgiem, kuri iesaistījās sacensību norisē.

Foto: Arvis Ertmanis