Piesakies šī gada pēdējai rūveniešu viktorīnai “Satiec savu kaimiņu!”

13.septembrī plkst. 18.00 Rīgas ielā 8 ar rūveniešu viktorīnas “Satiec savu kaimiņu” ceturto kārtu sezonu noslēgs jaunais erudīcijas norišu cikls Rūjienā, kas visu vasaru ir aicinājis gan vietējos, gan ikvienu Valmieras novada un kaimiņu novadu iedzīvotāju piedalīties un uzzināt vairāk par Rūjienu un citam par citu. Lai saglabātu norises vasarīgo noskaņu, kādu sniedz Rīgas ielas 8 pagalmiņš, šī būs šogad pēdējā viktorīnas kārta.

Līdz 11. septembrim aicinām pieteikties dalībnieku komandas sastāvā līdz pieciem cilvēkiem, aizpildot pieteikšanās anketu vai zvanot Annai Paulai pa tālruni 26307570.

Turpinot īstenot pasākuma galveno ideju, arī šoreiz katru kārtu veidos cilvēks, iestāde vai organizācija no Rūjienas vai apkaimes Valmieras novadā. Šoreiz jautājumus uzdos:

  • Danija un Ēriks Pudniki-Lindes – SIA “Ēdiendaris” radītāji. Šķiet, nav neviena, kurš tik prasmīgi pulcētu kaimiņus, kā to dara SIA “Ēdiendara” mājvietas kafejnīca “BŪDA” un “Āžkrogs”, kur sabrauc gan no tuvākām, gan tālākām vietām. Tikai retais tur vēl nav paviesojies, bet vai mēs par šo kafejnīcu zinām vairāk nekā savu iemīļoto izvēli ēdienkartē? Šoreiz īpaša iespēja – “Ēdiendaris” piedalīsies ne tikai viktorīnā, bet izbraukuma formātā darbosies visa vakara garumā.
  • Ojārs Lūsis – sākoties gada tumšajam laikam, ugunsdrošības tēma kļūst arvien aktuālāka. Ar to savā ikdienā gan mūrniecības, gan brīvprātīgā ugunsdzēsēja jomā sastopas arī Ojārs Lūsis. Mūspusē visi zina, ka no Ojāra var sagaidīt arī visādus pigorus, piemēram, varbūt uz punktiem var cerēt ne tikai tie, kuri vispareizāk atbildēs, bet arī tie, kuri spēs pārsteigt Ojāru ar asprātīgākajām atbildēm.
  • Guntis Lapsiņš – mototrases “Eriņi” un automodelisma sirds un dvēsele. Kad rūjienieši cauri visai pilsētai dzird motokrosa sacensībām raksturīgo dūkoņu, ir skaidrs, ka jādodas uz “Lejeriņiem”, kur adrenalīnu var noķert gan lieli, gan mazi. Varbūt daudzi nezina, ka, iepriekš piesakoties, ciemiņi mototrasē ir mīļi gaidīti arī ārpus sacensību laika, lai iepazītos ar plašo motolietu ekspozīciju un pat izvizinātos blakusvāģī.
  • Armands Dulbergs no mednieku kluba “Juldruga” – medības ir nozīmīgs nodarbošanās veids ap 25 tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju. Mednieki ir tie, kuri vislabāk pārzina Latvijas mežus un faunu, viņi ir tie, kuri rūpējas par meža dzīvniekiem ziemā, kā arī cīnās ar plēsēju izplatību. Teju katram paziņu lokā ir kāds mednieks, bet ko mēs zinām par šo populāro nodarbošanos?
  • Modris Paegle – gladiolu dārza saimnieks no Rūjienas. Rudens ir īstais laiks, lai uzzinātu ko vairāk par šīm dārza skaistulēm un Modra aizraušanos vairāk nekā 30 gadu garumā.

Zinošākajām komandām – balvas. Atbalsta: SIA “Ēdiendaris”, Dairas Lāces fizioterapeita prakse un Rūjienas Kultūras nams.

Aicinām pēc viktorīnas uzkavēties Rīgas ielā 8, jo 13. septembra vakars būs patiešām piepildīts – uzreiz pēc viktorīnas, plkst. 20.00, gaidāma Dzejas dienu norise “Mūzika. Dzeja. Improvizācija”, uz ko aicina Rūjienas pilsētas bibliotēka sadarbībā Rūjienas improvizācijas teātri “Imprūven”.

Rūveniešu viktorīna ar Valmieras novada atbalstu ir viena no titula “Baltijas jūras reģiona kultūras pērle” norisēm, kuru mērķis ir stiprināt vietējo kopienu caur dažādiem kultūras notikumiem.

Informāciju sagatavoja:
Anna Paula Gruzdiņa