Septembrī plānota divu atbalsta programmu atvēršana

BIZNESA INKUBĀCIJAS ATBALSTA PROGRAMMA (komersantiem)

No 16. – 30. septembrim  septembrim tiks atvērta pieteikšanās Biznesa inkubācijas programmai.

Programmai var pieteikties Latvijas Republikas komercreģistrā reģistrēti komersanti:

  •  kuri atbilst sīkā (mikro), mazā vai vidējā komersanta statusam
  • kuri pieteikuma iesniegšanas brīdī nav vecāki par 5 gadiem
  • kuru nodokļu parāds nepārsniedz 150 EUR
  • kuri ir inovatīvi, tehnoloģiski, eksportspējīgi vai arī eksportspējīgi/inovatīvi radošo industriju nozares komersanti
  • ar izstrādātu produktu vai pakalpojumu vismaz minimālā dzīvotspējīgā produkta/pakalpojuma (MVP) līmenī ar gatavības stadiju ne zemāku par TRL4/BIMRL5
  • biznesa ideja atbilst augsto, vidēji augsto, vidēji zemo tehnoloģiju jomai vai pārtikas un/vai dzērienu rūpniecībai, vai zināšanu ietilpīgiem pakalpojumiem, vai radošo industriju nozarei

Inkubācijas programma ietver dažādus finanšu un nefinanšu atbalsta pasākumus, lai stiprinātu Latvijas inovatīvo, tehnoloģisko, radošo un eksportspējīgo uzņēmumu dzīvotspēju, palielinātu izaugsmes potenciālu un veicinātu Latvijā ražotu preču un pakalpojumu eksportu.

Sīkāk par programmu un pieteikšanos šeit.

Pieejamas arī konsultācijas reģionālajās LIAA pārstāvniecībās Cēsīs, Smiltenē, Valmierā.

IDEJU KAUSA PROGRAMMA (Fiziskām personām)

Pieteikšanās atvērta no 3. – 22.septembrim

Jau 16. reizi IKVIENAM 18 gadu vecumu sasniegušam Latvijas iedzīvotājam būs iespēja realizēt savu biznesa ideju, apgūt biznesa pamatus, konsultēties ar pieredzējušiem ekspertiem, iegūt vērtīgus kontaktus un noslēgumā sacenties par pirmo kapitālu idejas realizācijai – līdz pat 10 000 Eiro!

Latvijas Inovatīvo biznesa ideju konkursa “Ideju Kauss 2024”mērķis ir veicināt inovatīvu uzņēmējdarbību, jaunu komandu un uzņēmumu veidošanos, sniegt nepieciešamās prasmes ideju autoriem, attīstot un pilnveidojot savas biznesa idejas, lai spētu piesaistīt finansējumu un sasniegtu sekmīgu biznesa idejas realizāciju.

Vairāk informācijas par konkursu un pieteikšanās tam: idejukauss.lv

PIRMSINKUBĀCIJAS PROGRAMMA (komersantiem)

Programma paredzēta maziem, vidējiem uzņēmumiem , kuri nav vecāki par 3 gadiem un kuru ideja jau ir izstrādāta, taču vēl nav gatavs produkta prototips. Tā ir apmācību un mentoringa programma 1 gada garumā. Tās ietvaros iespējams saņemt atbalstu nefinanšu veidā inovatīvu un eksportspējīgu produktu attīstīšanai.

Pieteikšanās programmai tiks atvērta oktobra beigās, provizoriski 28.10.

Atgādinām, ka platformā business.gov.lv ir pieejama aktuālā informācija par LIAA atbalsta programmām, valsts stendiem ārvalstu izstādēs, apmācību materiāli, kā arī ārvalstu uzņēmumu sadarbības piedāvājumi.

Lai iegūtu detalizētāku informāciju par LIAA piedāvātajām atbalsta programmām komersantiem un fiziskām personām, aicinām uz INFO stundu š.g. 19. septembrī plkst. 17.00 Valmieras pārstāvniecībā, Cēsu ielā 4, 3.stāvā

Fiziskām personām tikšanās laikā būs iespēja iegūt plašāku informāciju par biznesa ideju konkursu “Ideju Kauss 2024”, savukārt uzņēmējiem/ komersantiem –  par LIAA atbalsta programmām  EKSPORTAM,  procesu DIGITALIZĀCIJAI, kā arī par  BIZNESA INKUBĀCIJAS un pirmsinkubācijas programmām

LIAA pārstāvji pastāstīs, kā pieteikties programmām, kādi ir atlases kritēriji un ar ko jārēķinās atbalsta saņēmējiem.

Tāpat tiks sniegts ieskats darbā ar valsts atbalsta platformu: business.gov.lv  – soli pa solim tiks parādīts kā reģistrēties platformā, kur atrast nepieciešamo informāciju par programmām un pieejamo atbalstu.”

Ja norādītajos datumos nav iespējams ierasties LIAA pārstāvniecībā, aicinām pieteikties uz konsultāciju, rakstot uz : .

Informāciju sagatavoja:

Inese Džarcāne,

LIAA Valmieras pārstāvniecība