Valmieras tehnikums jauno mācību gadu uzsāk ar rekordlielu audzēkņu skaitu

Valmieras tehnikums

2. septembrī Valmieras tehnikumā norisinājās svinīgs Zinību dienas pasākums, kas iezīmēja jaunā 2024./2025. mācību gada sākumu. Šajā gadā Valmieras tehnikumā mācīsies 715 uzņēmīgi un mērķtiecīgi audzēkņi, kas ir par 12% vairāk izglītojamo nekā iepriekšējā mācību gadā, tas apliecina tehnikuma konkurētspēju Latvijas izglītības tirgū.

Šogad jauniešu vidū būtiski pieaudzis pieprasījums pēc metālapstrādes programmas apguves, kas piedāvā iespēju apgūt specializētas prasmes mūsdienīgi aprīkotajās metālapstrādes laboratorijās. Laboratorijas ir aprīkotas ar jaunākajām tehnoloģijām, nodrošinot audzēkņiem augstas kvalitātes izglītību un sagatavošanu darbam metālapstrādes industrijā. Tāpat pieaudzis pieprasījums pēc loģistikas un programmēšanas mācību programmām, kas apliecina šo nozaru nozīmīgumu mūsdienu darba tirgū.

Zinību dienas rīts iesākās ar sirsnīgu un pozitīvām emocijām bagātu pieņemšanu pie Valmieras tehnikuma direktores Vinetas Melngāršas. Lai motivētu un uzlādētu Valmieras tehnikuma pedagogus ar pozitīvu enerģiju, uzsākot jauno mācību gadu, uzstājās emocionālā intelekta un konferenču lektors Zuarguss Zarmass (Viesturs Dūle).

Uzrunājot klātesošos, Valmieras tehnikuma direktore Vineta Melngārša uzsvēra izglītības nozīmīgumu un aicināja audzēkņus izmantot visas iespējas, lai attīstītu savas prasmes un sasniegtu izvirzītos mērķus. Viņas vārdi kalpoja kā atgādinājums, ka izglītība ir ceļš uz personīgo izaugsmi un profesionāliem panākumiem.

Valdīja pozitīva un cerību pilna atmosfēra. Valmieras tehnikums novēl audzēkņiem izturību, zinātkāri un panākumus, sākot jauno izglītības posmu Valmieras tehnikumā!

Informāciju sagatavoja:

Inta Heidemane,

Valmieras tehnikums