Jaudīgās Valmieras grupas „Age of Stones” un „Ghettozloba” pieskandinās Valmiermuižu

Valmiermuiža

Jau šo piektdien, noslēdzot vasaras dzīvās mūzikas vakarus Valmiermuižas alus dārzā, 30. augustā plkst. 20.00 aicina baudīt divas roķīgas un ar Valmieru cieši saistītas grupas – „Age of Stones” un „Ghettozloba”.

Garāžas rock’n’roll grupa „Age of Stones” radusies Valmierā, apvienojoties četriem jauniešiem, kuriem bijis kopīgs hobijs – mūzika. Tās dalībnieki ir Niks Jaunzems un Valts Jakubovičs, kuri grupā gan dzied, gan spēlē ģitāras, basģitārists Jurģis Priedītis un Artis Ābele pie bungām. Noslēpums, kā saglabāt grupas sparu gadu laikā, ir pavisam vienkāršs – dalībnieki ir draugi no bērnības. Lai arī oficiāli apvienība dibināta 2001, gadā, tās dalībnieki muzicējuši kopā jau skolas laikā. Grupas diskogrāfija: „Sapņojiet” (2006); „Goin’out” (2007), „Slaido Blondīņu Cirks” (2010), „Sāls un pipari” (2018). 2018. gada vasarā 13 brīvprātīgie valmierieši kopā ar grupu „Age of Stones” piedalījās Valmieras dziesmas ieraksta un videoklipa tapšanā, ko koncertā dzirdēsim pavisam roķīgā versijā.

Arī apvienība „Ghettozloba” radusies Valmierā 2002. gadā, sanākot kopā četriem draugiem un skolasbiedriem. Grupas sastāvs gan laika gaitā ir mainījies un līdz ar to arī muzikālais skanējums. Lai arī apvienības daiļradē joprojām liela loma ir melodiskumam, kopējā noskaņa kļuvusi asāka un smagnējāka. Skaņdarbs „Prognoze mainīsies” ir pirmais no deviņu dziesmu albuma ar tādu pašu nosaukumu. Tas būs grupas ceturtais studijas albums, kura ieskaņas jau dzirdēsim arī Valmiermuižā.

Dalība pasākumos ir bez maksas. Muzikālais baudījums labi saskanēs ar Valmiermuižas alus virtuves gardumiem, Valmiermuižas alus darītavas brūvējumiem un spirdzinājumiem. Šis vakars būs īpašs ar to, ka Valmiermuižas alus saimnieks pirmo reizi galdā cels Valmiermuižas krogus alu, kas, seno laiku iedvesmots, radīts, lai atgrieztu krogu labo slavu kā viesmīlības, satikšanās, alus baudīšanas, svinēšanas un kultūras vietai. Galdiņu rezervācijai: +371 28664424 vai .

Koncertus rīko Valmiermuižas kultūras biedrība ar Valmiermuižas alus darītavas atbalstu.