Valmieras tehnikumā norisinājās bērnu nometne “Balanss 2024”

Balanss 2024

No 19. līdz 23. augustam Valmieras tehnikumā norisinājās bērnu nometne “Balanss 2024”, kurā piedalījās 20 bērni pamatskolas vecumā. Bērni ne tikai nostiprināja fizisko sagatavotību dažādās fiziskās aktivitātēs, bet arī trenēja prasmes mehatronikas, lodēšanas, programmēšanas nodarbībās un ēst gatavošanā. Nometnes ietvaros uzmanība tika pievērsta arī digitālajai pasaulei, izskaidrojot drošus interneta lietošanas un medijpratības pamatus.

Balanss bērnu izziņas procesā veidojas, tad kad tiek attīstīti dažādi izziņas aspekti, piemēram, izpēte un radošums. Balanss rodas, ja bērns spēj līdzsvarot dažādas aktivitātes – no dinamiskām līdz koncentrētām. Izziņas procesā tas nozīmē ne tikai pāreju starp izklaidējošām un izzinošām nodarbēm, bet arī spēju integrēt jaunas pieredzes un atziņas, attīstot kritisko domāšanu. Balanss palīdz bērnam veiksmīgāk pielāgoties un efektīvāk izmantot savas kognitīvās spējas dažādos aspektos. Pateicoties iespējai rīkot šādu nometni ir iespējams īstenot un sasniegt šos mērķus.

Nometnes “Balanss 2024” ietvaros bērni uzzināja, kā sagatavoties dienai mežā – no pareizas ekipējuma izvēles līdz drošībai dabā. Piedalījās grupas veidošanas uzdevumos, kas stiprināja komandas garu un sadarbošanās prasmes, lai veiksmīgi pārvietotos dabā. Elektronikas nodarbībās bērni praktizēja lodēšanu un apguva tehnoloģiju pamatus, bet “VR Avatar” interaktīvajās aktivitātēs varēja izzināt virtuālās realitātes iespējas un piedzīvot jaunus digitālus piedzīvojumus. Šī kombinācija palīdzēja attīstīt gan tehniskās, gan digitālās prasmes. “Minecraft” programmēšanas nodarbībās bērni mācījās veidot un kodēt savas digitālās pasaules, attīstot radošu un loģisku pieeju. Komandas spēlē lāzertagā bērni pārbaudīja savu taktisko domāšanu un sadarbības prasmes. Lāzertagā bija lieliska iespēja sadraudzēties, izbaudīt komandas garu un pārbaudīt savas stratēģiskās spējas reālistiskā vidē. Izlaušanās spēlē “Karību jūras pirāti” bija jāpielieto loģiskā domāšana un jāstiprina komandas spēks caur kopīgām problēmu risināšanas un sadarbības aktivitātēm. Noslēgumā īpašs pārsteigums bija kopā ar populāro dzīvesstila blogeri Lauru Grēviņu, gatavot dažādus veselīgus našķus un ēdienus, apgūstot veselīga uztura pamatus un izbaudot radošu kulinārijas pieredzi.

“Balanss 2024” bija lieliska iespēja bērniem atpūsties, mācīties un izmēģināt ko jaunu! Valmieras tehnikums ik gadu rīko izzinošas nometnes pamatskolas vecuma bērniem, lai rosinātu skolēnu interesi par procesiem dabā, robotiku un STEM nozari, sniegtu ieskatu par veselīgu dzīvesveidu, tādejādi attīstot daudzpusīgas un uz sadarbību vērstas prasmes.

Informāciju sagatavoja:

Inta Heidemane,

Valmieras tehnikums