Bērnības stāsti Vērsī “7, 8, 9 – areče nu – te viņi!”

2024. gada 14. augustā plkst. 15.00 Ramatas, Vērša un Mazsalacas stāstnieki tikās radošajā namā “Vērši”, lai dalītos ar saviem bērnības stāstiem par mājām, rotaļām un blēņām.

Latvijas stāstnieku asociāciju pārstāvēja stāstniece Māra Mellēna ar savu iedvesmas lekciju par stāstnieku kustības norisēm Latvijā un ārzemēs. Dziesminieces Antras Piekalnītes muzikālie stāsti izraisīja diskusiju par tautasdziesmas tekstiem un to nozīmi. Mazsalacas, Ramatas un Vērša stāstniekiem pievienojās Agita Lapsa ar topošajiem stāstniekiem no Sedas kopienas projekta “Kaimiņš. Pagalms. Vēsture.”.

Mazākie dalībnieki animācijas mākslinieces Dace Liepas vadībā zīmēja savus stāstus. 

Šajā projekta daļā uzmanība pievērsta vēsturiskajām fotogrāfijām un bērnības stāstiem. Projekta ietvaros aktīvo iedzīvotāju grupa “Vērsis var” sadarbībā ar Valmieras integrētās bibliotēkas novadpētniecības eksperti Agitu Lapsu un biedrību “Attīstības un inovāciju mācību centrs” turpinās izzināt Igaunijas pierobežas stāstus un notikumus, kā arī vākt un digitalizēt senās fotogrāfijas. Projekts turpināsies līdz 2024. gada novembrim.