BMX trasē “Avoti” ar septīto posmu turpināsies “Crystal Dent” Latvijas kausa BMX sezona

BMX Avoti

Šajā nedēļas nogalē, 24. un 25. augustā, Valmieras novada “Avotu” trasē norisināsies “Crystal Dent” Latvijas kausa BMX sezonas septītais posms, kā arī Valmieras novada kausa izcīņa. Abās dienās sacensību sākums gaidāms pulksten 11.00.

“Crystal Dent” BMX Latvijas kausa sezona pamazām tuvojas savam noslēgumam. Šīs nedēļas nogalē ļoti karstos laika apstākļos Latvijas BMX saime pulcēsies Valmieras novadā esošajā BMX trasē “Avoti”. Šo posmu organizē trases saimnieki – BMX klubs “Tālava” ar treneri un BMX personību Olafu Lakuču priekšgalā. “Avotu” trase ir pirmā trase Baltijā ar superkrosam piemērotu starta kalnu, šeit arī notikušas Eiropas čempionāta sacensības. “Tālava” kluba rosīgie vecāki, treneri, kluba pārstāvji un paši sportisti parūpējušies par labi sagatavotu trasi.

“Crystal Dent” BMX Latvijas kausa sezonas septītajam posmam pieteikušies 353 sportisti ne vien no Latvijas, bet arī Igaunijas, Lietuvas un Somijas. Pro Open grupā galvenie favorīti cīņā par uzvaru būs mājinieku kluba braucēji – pasaules čempionāta pusfinālists U23 grupā Mārtiņš Emīls Treimanis, kā arī Eiropas kausā godalgotas vietas ieguvušais Kārlis Pedraudzis. Abiem sīvāko konkurenci sola sastādīt “AKSSC Valmiera” treniņu biedri un Igaunijas sportisti.

Dienu vēlāk turpat norisināsies tradicionālās Valmieras novada kausa izcīņas sacensības. Abas dienas sacensības sāksies pulksten 11.00. Izšķirošie braucieni tikmēr risināsies pēc pulksten 12.30.

Sacensību braucieniem un rezultātiem ērti sekot līdzi iespējams: https://our.sqorz.com/org/lrf/event/663730bdafb98bba25083436/classes.

Informācija: Latvijas Riteņbraukšanas federācija