SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncerts balsij, klavierēm un neredzamam korim

“Ir tādi koncerti, kas nemaz nav koncerti. Tādas kā sarunas, drīzāk.
Siltā, mierīgā valodā, klusumā un krāsainās skaņās. Un man patīk sajust katru, kas ir kopā mani tai telpā – mazliet nedroši, bet paļāvīgi doties kopā ar citiem meklētājiem. Ir tik interesanti meklēt sakāmo, kurš vēl tikai top. Radīt jaunu skaņdarbu brīdī, kad Tu klausies.

Skanēs klusums, balss, neredzamais koris, dziesmas ar Ojāra Vācieša, Raiņa, tautas vārdiem. Laiks būs dzīvs un nesteidzīgs – Ērika Satī, Filipa Glāsa klaviermūzikā un skaņdarbos, kas šobrīd, kad šo lasi, vēl nemaz nav tapuši.”

Jānis Šipkēvics (Shipsea) ir dziedātājs, mūzikas un tekstu autors, multiinstrumentālists, audioproducents. Līdzdibinātājis grupu “Instrumenti”, ansambli “Nepāriet”, kā arī radījis mūziku teātra izrādēm, operām un kino. Darbojas žanriski daudzveidīgos muzikālos projektos un ar unikālo balss tembru, diapozonu un eksperimentālo orģinālmūzikas stilu spēj aizkustināt klausītājus.

Šī gada vasarā aprit tieši desmit gadi, kopš Jānis Šipkēvics uzdrošinājies doties muzikālos meklējumos, savu skaniskās ekspedīcijas solo projektu nodēvējot Shipsea vārdā.

Aicinām uz SHIPSEA koncertu Mujānu biedrības namā 19. oktobrī plkst. 19.00.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs šeit.