Atklāj satikšanās prieku ekskursijā “Aklais randiņš!”  

Ceļotprieks ceļ augstāk virs zemes, aizvedot pie cilvēkiem, pie stāstiem un pie satikšanās pašam ar sevi. Laiku pa laikam ir labi ļauties šim noslēpumainajam satikšanās priekam, jo tieši “nezināmā ēnā slēpjas lielākie atklājumi” (cit.– Šērlija Makleina). Tāpēc aicinām Tevi 15. septembrī doties noslēdzošajā Valmieras novada autobusu ekskursiju cikla maršrutā “Aklais randiņš”, kas visas kārtis par sevi vēl neatklāj, toties piedzīvojumiem bagātu dienu sola gan! 

Ekskursiju iesāksim ar viesošanos kādā sētā, kur sapnis par to lolots vairāk nekā 10 gadu garumā un kur cilvēka radošums, attieksme un neatlaidība vietu šaubām neatstāj. Te vienlaikus pabūsim dažādās Latvijas vietās un lūkosim, kā vienuviet satilpušas vairākas laika grieznēs zudušas vērtības. Dienas turpinājumā dosimies uz kādu skaistu lauku sētu, kurā saimnieki ne tikai pastāstīs par to, kāds ir Latvijas dabiskā C vitamīna ceļš no dārza līdz mūsu galdam, bet piedāvās iespēju tam iegult mūsu saujās, aicinot to izgaršot. Pabūsim arī vietā, kurā mazliet apstājies laiks un ikdienas dzīve rit savu nesteidzīgo gaitu, un, šķiet, pati Saule te iecelta par aizgādni. Pastaiga šeit aizvedīs atmiņās, ļaujot piedzīvot, cik šī vieta ir majestātiska un mūsu laikiem unikāla. Neiztrūks arī aizraujošu stāstu! Runā, ka šī vieta savulaik uzplaukusi pateicoties kādam izejmateriālam, kas eksportēts pat uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

Par ekskursijas dalībnieku labsajūtu visas dienas garumā rūpēsies Valmieras novada gide Lolita Dreimane, savukārt par gardām pusdienām ekskursijas maršruta laikā būs parūpējusies kafejnīca “Kauči”, cienājot ar uz ugunskura gatavotu plovu. Lai gan ekskursijas maršruts piemērots dažādām auditorijām, tomēr, ja esat plānojuši ņemt līdzi arī mazus bērnus, aicinām individuāli izvērtēt gados jaunāko ceļotāju noturību pilnas dienas ekskursijā!  

Dalības maksa ekskursijā būs 35 EUR, skolēniem, studentiem, pensionāriem, cilvēkiem ar invaliditāti – 30 EUR, katram ģimenes loceklim ar Latvijas Goda ģimenes apliecības “Goda ģimene” vai “3+ Ģimenes karti” – 30 EUR, savukārt pirmsskolas vecuma bērnam – bez maksas. Ekskursijas cenā iekļauti gida un transporta pakalpojumi, ieejas maksas pieturvietās, kā arī pusdienas. 

Lai piedalītos ekskursijā:

  • aizpildi pieteikuma anketu https://ej.uz/aklais_randins_valmieras_novada! Tā jāaizpilda par katru dalībnieku. Atsevišķa anketa jāaizpilda arī par savu nepilngadīgo ģimenes locekli, iekavās norādot vecāka vai likumiskā aizbildņa vārdu un uzvārdu. 
  • Iepazīsties ar pasākuma norises noteikumiem, kas lasāmi pieteikuma anketā!
  • Pēc anketas aizpildīšanas sazināsimies ar Tevi, lai apstiprinātu vietu ekskursijā.
  • Līdz 10. septembrim norēķinies par ekskursiju Valmieras Tūrisma informācijas centrā (Bruņinieku ielā 1). Apmaksu par dalību ekskursijā iespējams veikt arī ar pārskaitījumu.  

Autobusa ekskursijas dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc savu dalību aicinām pieteikt savlaicīgi! Ja Tev radušies jautājumi vai nepieciešams atbalsts anketas aizpildīšanā, esi laipni aicināts sazināties ar Valmieras Tūrisma informācijas centru, zvanot pa tālruni 26332213 vai rakstot e-pastu uz .

Informējam, ka pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Uzņemtie fotoattēli un video var tikt izmantoti, lai atspoguļotu pasākuma norisi un popularizētu Valmieras novadu. 

Šis ir noslēdzošais Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijas cikla maršruts. Visas vasaras garumā aicinājām iepazīt dažādo un bagāto Valmieras novadu, izvēloties maršrutu “Uz saldējuma galvaspilsētu!” Rūjienas pusē, maršrutu “Labs loms Burtniekos” un maršrutu “Ar balsi pēc atbalss” Mazsalacā! 

Ieplāno Valmieras novadu arī citos Valmieras novada Tūrisma pārvaldes organizētajos pasākumos, sekojot līdzi informācijai visit.valmiera.lv! 

Informāciju sagatavoja: Anita Tīlena, Valmieras novada  Tūrisma pārvaldes vadītāja vietniece, Mob. tālr.: 25664420, visit.valmiera.lv