Valmierietei Aleksandrai Ezerai – 100! No sirds sveicam!

Valmieriete Aleksandra Ezera skaistā 24. jūlija dienā dēla, mazbērnu un mazmazbērnu ieskauta svinēja savu simts gadu jubileju. Tik nozīmīgā dzīves jubilejā sveikt valmierieti ieradās arī Valmieras novada pašvaldība, vēlot kundzei arī turpmāk labu veselību un mīļos cilvēkus sev blakus.

Aleksandra dzimusi Rēzeknē, dzirnavnieku ģimenē. Dzirnavas kara laikā izpostīja un visu ģimeni no mājas izdzina. Tēvs kā melderis meklējis darbu tieši dzirnavās un tā ģimene nonākusi Madonā. Aleksandrai ir dēls un meita. Deviņdesmitajos gados Aleksandru un viņas dēlu ceļš atvedis uz Valmieru, un tā nu sākta dzīve šeit.

Darba mūžs aizvadīts strādājot par kasieri, brīvajā laikā paticis gleznot, un arī sveicot Aleksandru apaļajā jubilejā, istabas sienu fonā rotā pašas jubilāres veidota glezna.

Nu jau vairākus gadus dēls Dzintars no dzīves Īrijā pārcēlies uz mājām šeit Valmierā, lai rūpētos par mammu un ir viņas lielākais atbalsts ikdienā. Aleksandrai kopā ir desmit mazbērni un mazmazbērni, un rudenī gaidāms pirmais mazmazmazbērniņš!

Valmieras novadā pašvaldībā ir tradīcija apsveikt un godāt simtgadniekus, pasniedzot arī  150 eiro lielu pabalstu.