Valmieras tehnikums: Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas un izglītības nozares sadarbības paraugs

Valmieras tehnikums

15. augustā Valmieras tehnikumā notika nozīmīga tikšanās ar Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas vadību un biedriem, izbraukuma sēdē tika atzīmēta organizācijas 30 gadu jubileja. Asociācija apvieno Latvijas mašīnbūves un metālapstrādes nozares līderus, veidojot spēcīgu un progresīvu kopienu, kas nodrošina nozīmīgu lomu Latvijas industriālajā sektorā.

Ar svinīgu uzrunu pasākuma saviesīgo daļu atklāja Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas priekšsēdētājs Ivars Eniņš. Turpinājumā vārds tika dots Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniekam infrastruktūras un uzņēmējdarbības jautājumos Guntim Gladkinam, kā arī Valmieras novada Kapitāla pārvaldības un uzņēmējdarbības atbalsta nodaļas vadītājam Sandim Svarinskim, kuri iepazīstināja klātesošos ar Valmieras novada industriālo teritoriju attīstību un ekonomiskajiem rādītājiem sasaistē ar uzņēmējdarbību. Par mašīnbūves un metālapstrādes nozares aktualitātēm pastāstīja Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas valdes priekšsēdētājs Toms Grīnfelds. Klātesošie tika iepazīstināti ar virtuālās realitātes izmantošanas iespējām darbinieku apmācību procesā, ar kurām iepazīstināja Vidzemes Augstskolas Virtuālās realitātes laboratorijas vadītājs Arnis Cīrulis. Diskusiju centrā bija darbaspēka sagatavošana nozarei, izaicinājumi cilvēkresursu piesaistē. Valmieras tehnikuma direktore Vineta Melngārša izklāstīja tehnikuma aktualitātes un attīstības iespējas, kā arī potenciālos sadarbības modeļus. Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas pārstāvji tika detalizēti iepazīstināti ar Valmieras tehnikuma mūsdienīgo un tehnoloģiski aprīkoto mācību infrastruktūru, kas ir būtisks resurss nozares attīstībai. Uzmanības centrā bija tehikuma jaunizveidotā metālapstrādes laboratorija, kurā audzēkņiem ir iespēja apgūt un attīstīt savas profesionālās prasmes.

Valmieras tehnikuma un Latvijas Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas sadarbība ir būtiska, jo tā atbalsta jauniešus profesionālajā izglītībā metālapstrādes un mašīnbūves nozarē. Sadarbībā ar asociāciju Valmieras tehnikums ne tikai nodrošina kvalitatīvu mācību programmu apguvi, bet arī piedalās nozīmīgos profesionālo prasmju konkursos un industrijas projektos. Sadarbība ļauj audzēkņiem iegūt praktiskas iemaņas un pieredzi, kas viņus sagatavo konkurētspējai darba tirgū pēc tehnikuma absolvēšanas.

Jāatzīmē, ka Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas biedri 30 gadu jubilejas ietvaros Valmierā viesojās no 15. līdz 16. augustam. 16. augustā Valmieras tehnikuma un Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas pārstāvji apmeklēja dažādu nozaru  uzņēmumus, tajā skaitā SIA “VALPRO”, SIA “BALTMA” un SIA “Defence Partnership Latvia”.

Informāciju sagatavoja:

Inta Heidemane,

Valmieras tehnikums