Svinīgajā pasākumā “20 personības 20 gados Vidzemnieku godināšana 2024” godināti Valmieras novadnieki

20 personības 20 gados

Vidzemes spēks ir mūsu dabas skaistumā – dzidro ūdeņu vērtībās, zeltaino druvu pamatīgumā, bagātīgo mežu šalkoņā. Bet Vidzemes spēks un skaistums ir arī stipri un mērķtiecīgi cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veicina ne tikai Vidzemes, bet arī Latvijas attīstību.

14. augustā, Cesvaines pilī sumināja vidzemnieku spēku, radošumu un enerģiju, jo tur notika svinīgais pasākums “20 personības 20 gados. Vidzemnieku godināšana 2024”, ko rīkoja Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar Europe Direct Vidzeme centru. Pasākums bija veltīts izcilām personībām, kuras ar savām idejām, iniciatīvām un darbību ir būtiski veicinājušas nozīmīgas pārmaiņas un ilgtspējīgu attīstību Vidzemē kopš Latvijas pievienošanās Eiropas Savienībai un NATO.

Pasākumā tika godinātas 34 ievērojamas personības, kuru ieguldījumu novērtējuši līdzcilvēki. Ievērojamo vidzemnieku vidū bija arī 3 Valmieras novada personības – Jānis Baiks, Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs, Daiga Rokpelne, Valmieras bibliotēkas direktore, un Kārlis Zemītis, Oleru muižas saimnieks. 20 no šiem nominantiem saņēma īpašo titulu “20 personības 20 gados”.

Īpašais tituls tika piešķirts Daigai Rokpelnei un Kārlim Zemītim – sveicam un lepojamies ar viņu profesionalitāti, mērķtiecību un aizrautību! Īpašs paldies arī Jānim Baikam par ikdienā paveikto un ilgtermiņa ieguldījumiem! Ne velti līdzcilvēki ir pamanījuši un novērtējuši tieši šos cilvēkus, kuri ar savu darbu iedvesmo mūs:

“Jānis Baiks ir ilggadējs Valmieras novada pašvaldības priekšsēdētājs ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi darbā pašvaldībā. Mēra amatā aktīvi strādā pie dažādu projektu īstenošanas, kas veicina reģiona konkurētspēju un iedzīvotāju labklājību – veicot infrastruktūras modernizāciju, īstenojot atbalstu uzņēmējdarbībai un vides ilgtspējai. Papildus tiešajiem darba pienākumiem, aktīvi piedalās sabiedriskajā dzīvē un ir iesaistījies dažādās nacionāla un reģionāla līmeņa organizācijās kā eksperts un padomdevējs vietējās pārvaldības jautājumos. Kolēģi Jāni Baiku dēvē par entuziastisku un pozitīvi noskaņotu inovāciju aizstāvi, kurš veido Valmieru par modernu un dzīvotspējīgu pilsētu un iedvesmo apkārtējos.”

“Daiga Rokpelne, Valmieras bibliotēkas direktore, ir ieguldījusi ilggadēju un mērķtiecīgu darbu bibliotēkas attīstībā un izaugsmē. Viņas vadībā 2007. gadā tika atklāta Valmieras Integrētā bibliotēka, kas kļuvusi par svarīgu kultūras un izglītības centru, piedāvājot inovatīvus pakalpojumus. Daigas ieguldījums starptautiskajos un inovāciju projektos ir veicinājis vienlīdzīgu piekļuvi literatūrai visiem interesentiem, komandas profesionalitāti un mērķtiecīgu sadarbību ar kolēģiem Eiropā. Aktīvā dalība Latvijas Bibliotekāru biedrībā stiprina bibliotekāru profesionālo organizāciju un veicina tās attīstību. Kā cilvēks Daiga izceļas ar siltumu, profesionalitāti un aizrautību. Viņas pozitīvā attieksme un empātija ir redzama gan darbā, gan ikdienā, un viņa ir lieliska komandas spēlētāja, kas ar savu enerģiju un entuziasmu spēj motivēt un iedvesmot kolēģus.”

“Kārlis Zemītis ir izcils galdniecības vadītājs un „Oleru muiža” valdes loceklis ar vairāk nekā divdesmit gadu pieredzi kultūras un vēsturiskā mantojuma saglabāšanā. Viņa vadītā SIA „Zaļās pēdas” ir vadoša vēsturisko ēku restaurācijā, izgatavojot dizaina mēbeles un atjaunojot koka detaļas. Zemītis ir vadījis Oleru muižas atjaunošanu pēc ugunsgrēka 2000. gadā, izmantojot kvalitatīvus materiālus un tradicionālas metodes. Viņš arī rīko kultūras pasākumus, koncertus un izstādes, padarot Oleru muižu par reģiona arhitektūras pieminekli. Kārlis ir ne tikai profesionāls restaurators, bet arī radošs, iedvesmojošs cilvēks un atbalstošs tēvs.”

Pasākumā piedalījās pārstāvji no Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā, Vidzemes plānošanas reģiona, Europe Direct Vidzeme centra, Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes un Vidzemes plānošanas reģiona novadu pašvaldībām, kā arī nominantu tuvinieki un pieteicēji, lai izteiktu atzinību tiem, kuri ar savu nesavtīgo darbu un iniciatīvām veicina reģiona attīstību un labklājību, kā arī stiprinājuši Eiropas Savienību un NATO.

Vidzemes plānošanas reģions 2012. gadā aizsāka tradīciju lepoties ar tiem, kuri dara un kuriem izdodas, lai parādītu, ka reģionā joprojām ir uzņēmīgi cilvēki, kas tic Vidzemes nākotnei.

Foto Klāvs Vasiļevskis