Strenčos atklās meilārta izstādi “Vienādā attālumā no Saules”

Vienādā attālumā no Saules

24. augustā plkst. 17.00 Strenčos, Rīgas ielā 5 notiks Strenču fotodarbnīcas izstādes “Vienādā attālumā no Saules” atklāšana. Izstādē apkopoti fotogrāfiski un zīmēti vēstījumi (meilārta jeb pasta mākslas darbi), kurus veidojuši un uz Strenčiem nosūtījuši korespondenti no Latvijas, Igaunijas, Polijas, Francijas, Portugāles, Beļģijas, Grieķijas un ASV.

Šī gada pavasarī, atsaukdamies uz Strenču fotodarbnīcas aicinājumu, beļģu fotogrāfs un meilārta entuziasts Tomass Vandenberhe (Thomas Vandenberghe) uzsāka vizuālu sarunu ar Latvijas māksliniekiem. Tiekoties Strenčos, sarakstes dalībnieki – galvenokārt fotogrāfi – eksperimentēja ar dažādām fotogrāfijas tehnikām un sagatavoja savus personiskos vēstījumus. Pēc aizbraukšanas no Strenčiem sarakste turpinājās, tajā iesaistoties arvien jauniem dalībniekiem. Ja izsakāmies fotogrāfu valodā, viņi visi darbā izmantoja vienu un to pašu fotoprocesa pamatsubstanci – gaismu – vienādā attālumā no Saules. Šī izstāde ir trīs mēnešu ilgās vēstuļu apmaiņas rezultāts.

Strenču fototodarbnīcas kuratori: Anna Volkova, Vladimirs Svetlovs
Izstādes grafiskais dizains: Vladimirs Leibgams

Izstāde būs atvērta no 25. augusta līdz 1. septembrim katru dienu no plkst. 12.00 līdz 18.00.

Ar Strenču fotodarbnīcas aktivitātēm varat iepazīties mājaslapā https://www.fotodarbnica.lv

Par biedrības “Orbīta” rīkotajiem pasākumiem festivālā “Mākslas vasara Strenčos 2024” varat uzzināt šeit: https://www.orbita.lv/makslasvasarastrencos

Projekts tapis ar Valmieras novada pašvaldības, Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un Vidzemes plānošanas reģiona finansiālu atbalstu. Pateicamies par sadarbību Kurtuve.Valmiera, Strenču apvienība.

Informē mākslinieku apvienība “Orbīta”