Atpakaļ
Aktualitātes / Norišu kalendārs / Animācijas filma “Straume”

Animācijas filma “Straume”

Straume

Burtnieku apvienības kultūras iestādes saviem apmeklētājiem piedāvā noskatīties jauno latviešu filmu – Kannu kinofestivālā pasauli pārsteigušo Ginta Zilbaloža pilnmetrāžas animāciju STRAUME.  Filma tikko ieguva 4 balvas pasaulē visnozīmīgākajā animācijas festivālā Ansī Francijā – un līdzās citām balvām tā saņēma skatītāju balvu tūkstoš filmu konkurencē.

Parasti valda uzskats, ka animācijas filmas ir domātas tikai bērniem, bet šis ir tas retais gadījums, kad filma aizkustinās gan mazos, gan pieaugušos, jo katrs to varēs uztvert savas domāšanas robežās. Visu vecumu bērniem tā būs aizraujoša piedzīvojumu filma par dzīvniekiem, bet lielajiem tā izraisīs pārdomas par mūsu civlilizācijas likteni. Un, kas ļoti svarīgi – kaut arī filmā ir aizraujoši un pārdzīvojumiem pilni  notikumi, tās pamatdoma ir ļoti labestīga un tas līdzās satriecoši skaistajai animācijai to padara tik neaizmirstamu.

Filma  skatītāju aizvedīs uz krāšņu un cilvēku pamestu, pārplūdušu pasauli. Galvenais varonis ir ļoti patstāvīgs un neatkarīgs Kaķis, kurš pieradis visu dzīvē darīt pats, patiesību sakot, viņam citi dzīvnieki tā īsti nepatīk. Kaķim, kurš ļoti baidās no ūdens, lielo plūdu dēļ nākas pamest mājas un tomēr atrast kopīgu valodu ar citiem dzīvniekiem, rodot patvērumu nelielā laivā. Uz klāja nāksies sadzīvot ar līderi Putnu, pacifistu Kapibaru, paļāvīgo Suni un mantu vācēju Lemuru, lai izdzīvotu applūdušajā pasaulē, kura ar katru brīdi šķiet arvien draudīgāka. Kaķim būs jāpieņem lēmums – būt neatkarīgam vai sadarboties.

Filmas STRAUME producenti ir padomājuši, kā seansu padarīt interesantāku mazajiem skatītājiem – ir sagatavotas STRAUMES  krāsojamās lapas.

Filmas treileris atrodams šeit: https://youtu.be/g8PRKMiqet4?feature=shared

Filmu var noskatīties 6.septembrī pl. 18.00 Vecates kultūrtelpā.

Biļetes cena pieaugušajiem 3 EUR, bērniem 2 EUR.