Par Burtnieka ezera un tā publisko atpūtas zonu izmantošanu

Burtnieks

2024. gada 2. augustā stājās spēkā Valmieras novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 125 “Par Burtnieka ezera un tā publisko atpūtas zonu izmantošanu”. Saistošo noteikumu mērķis ir veicināt ilgtspējīgu Burtnieka ezera apsaimniekošanu, nosakot kārtību, kādā Burtnieka ezerā un tā piekrastes zonā izmantojami un novietojami kuģošanas līdzekļi, veicama rekreācijas pakalpojumu sniegšana, kā arī vietas, kur veicama zveja un zivju izkraušana.

Saistošie noteikumi nosaka:

  • Kuģošanas līdzekļu stāvvietu izmantot drīkst tikai Jūras kodeksā noteiktajā kārtībā reģistrēti kuģošanas līdzekļi. Reģistrētiem jābūt arī tiem kuģošanas līdzekļiem, kuru reģistrācija saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par Ceļu satiksmes drošības direkcijā reģistrējamo kuģošanas līdzekļu reģistrācijas kārtību ir brīvprātīga.
  • Kuģošanas līdzekli atļauts novietot kuģošanas līdzekļu stāvvietā uz laiku līdz vienai diennaktij, atstājot tajā informāciju par laiku, kad kuģošanas līdzeklis novietots, un tā īpašnieka kontaktinformāciju.
  • Izvietojot kuģošanas līdzekļus kuģošanas līdzekļu stāvvietā uz laiku, kas pārsniedz vienu diennakti, kuģošanas līdzekļa īpašnieka pienākums ir iesniegt paziņojumu, norādot kuģošanas līdzekļa atrašanās vietu, stāvēšanas laiku un īpašnieka kontaktinformāciju.
  • Neizmantojot kuģošanas līdzekļu stāvvietu, Burtnieka ezerā drīkst pārvietoties arī nereģistrēti brīvprātīgi reģistrējamie kuģošanas līdzekļi.
  • Rūpēs gan par iedzīvotāju drošību, gan vides veselību, ar noteikumiem aizliegts ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem pārvietoties pa Burtnieka ezera ledu, izņemot pārvietošanos ar motorizētām sniega kamanām, noteiktā kārtībā reģistrētu kvadriciklu vai sniega motociklu, tā vadītājam izvērtējot apstākļus un uzņemoties atbildību par savu drošību.

Lai saudzētu plēsīgo zivju resursus, noteiktas vietas, kurās aizliegts veikt zveju. Noteikumos noteikts, ka rūpnieciski nozvejoto zivju izkraušana, svēršana un reģistrēšana zvejas žurnālā ir veicama tikai Burtnieka ezera Matīšu kanālā vai Burtnieku centra kanālā, zivju izkraušanas vietā.

Ar saistošajiem noteikumiem var iepazīties tiesību aktu vietnē likumi.lv, kā arī pašvaldības tīmekļvietnē valmierasnovads.lv, sadaļā “Pašvaldība” – “Dokumenti”.