Pieejams jauns portāls energoefektīvu produktu pārdomātai un ilgtspējīgai izvēlei

dators

Eiropas Komisija ir izstrādājusi Energoefektīvu produktu portālu, kura mērķis ir veicināt ilgtspējīgu patēriņu un palīdzēt patērētājiem izdarīt informētus lēmumus attiecībā uz energoefektīviem produktiem. Līdz ar to, ikviens var izmantot šo platformu kā palīgu izvēloties energoefektīvus produktus, ietaupot savus līdzekļus un samazināt kaitīgo ietekmi uz vidi.

Ņemot vērā nepieciešamību risināt klimata pārmaiņu problēmas, samazināt enerģijas patēriņu un kaitējumu videi, ES Energoefektīvu produktu portāls ir paredzēts kā centralizēts informācijas avots, kurā patērētāji un komersanti var piekļūt vērtīgiem resursiem un rīkiem, lai atbalstītu pāreju uz energoefektīviem risinājumiem.

Portālā var atrast:

  • Produktu datu bāzi, kurā patērētāji var pārlūkot un salīdzināt produktus, pamatojoties uz energoefektivitātes vērtējumiem, savukārt ražotāji un izplatītāji – ekodizaina un energomarķējuma prasību aprakstus;
  • Norādījumus un padomus enerģijas taupīšanai un oglekļa pēdas samazināšanai, kas palīdzētu apgūt ilgtspējīgu dzīvesveidu;
  • Informāciju par jaunākajiem ES likumdošanas aktiem;
  • Interaktīvus rīkus, tostarp kalkulatoru enerģijas patēriņa novērtēšanai un izmaksu ietaupījumu aprēķināšanai.

Tāpat, šī gada jūnijā Eiropas Komisija atjaunināja Eiropas energomarķējuma produktu datubāzes (EPREL) tīmekļa vietni. EPREL ir būtisks instruments, kas sniedz uzticamu informāciju par produktu energoefektivitāti, atbalstot ES mērķus samazināt enerģijas patēriņu un oglekļa emisijas.

Tagad EPREL vietne ir lietotājam ērtāka ar intuitīvu navigāciju un uzlabotu dizainu. Atjaunotā vietne sniedz noderīgas iespējas un informāciju kā patērētājiem (informācijas resursi un padomi, salīdzināšanas rīki), tā arī ražotājiem un piegādātājiem (visaptverošas rokasgrāmatas un apmācības, vienkāršota reģistrācija, digitālo produktu pasu integrācija).

Aicinām apmeklēt minētās vietnes, lai atrastu noderīgu informāciju, un uzzināt, kā ar vienkāršām izvēlēm veikt lielas pārmaiņas!

Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa