Valmieras dzimšanas dienā aizvadīts “Lupilu” mazuļu rāpošanas čempionāts

Valmieras dzimšanas dienā aizvadīts “Lupilu” mazuļu rāpošanas čempionāts

Sestdien, 27. jūlijā, Valmieras dzimšanas dienas svētku laikā, Valmieras Jaunatnes centra “Vinda” teritorijā norisinājās jau piektais šī gada “Lupilu” mazuļu rāpošanas čempionāta posms, kurā tika noskaidroti ātrākie reģiona rāpotāji. Čempionāts Valmierā notika jau otro gadu. Spītējot lietum, trasi izmēģināja ap 30 Latvijas mazāko sportistu, kuriem bija sarūpētas īpašas balvas no čempionāta rīkotāja “Lidl Latvija”.

“Lupilu” rāpošanas čempionātā “Vinda” teritorijā savas prasmes pārbaudīja un nepilnus četrus metrus garo distanci pieveica gandrīz 30 mazuļi no Valmieras, Ropažiem, Madonas, Ķekavas un Latvijas citiem novadiem. Jauno rāpotāju vecums svārstījās no 7 līdz 14 mēnešiem.

Labāko rezultātu uzrādīja 10 mēnešus jaunais ropažnieks Tomass, finišējot 4,47 sekundēs. Ar pāris sekundes simtdaļu atšķirību (4,6 sekundes) godpilno 2. vietu ieguva 12 mēnešus jaunā Amanda no Ķekavas novada. Savukārt 3. vietā ierindojās 10 mēnešus jaunais Gustavs no Madonas ar rezultātu 5,05 sekundes.

“Mana sieva ievēroja sociālajos medijos, ka Valmierā notiek pilsētas svētki un arī mazuļu rāpošanas čempionāts, tāpēc nolēmām atbraukt. Uz finišu mēs Tomasu vilinājām ar vilciņu un piena pudelīti, bet visam pamatā jau ir ikdienas treniņš – rāpot pakaļ kaķim,” uzvaras noslēpumu atklāj 1. vietas ieguvēja Tomasa tētis Artūrs no Ropažiem. 2.vietas ieguvējas Amandas mamma Renāte no Ķekavas novada: “Radinieki, kas dzīvo Valmierā, bija ievērojuši, ka notiek šāds čempionāts un iedrošināja atbraukt un piedalīties. Galvenais motivators, lai ātrāk pievarētu trasīti, biju es, kas gaidīja meitiņu pie finiša.” “Parasti visādas izklaides tiek māsai, tāpēc mēs ļoti priecājamies, ka Valmieras svētkos arī Gustavam bija iespēja piedalīties kādā aktivitātē atbilstoši viņa vecumam. Paldies “Lidl” par šāda pasākuma organizēšanu un jauki pavadīto laiku!” saka 3. vietas ieguvēja Gustava mamma Linda no Madonas.

Lai pamudinātu mazos sacensību dalībniekus ātrāk pabeigt distanci, vecāki talkā ņēma balonus, piena pudelītes, “Lupilu” biezenīšus, saldējumus, grauzdiņus un dažādas līdzpaņemtās mantiņas, ar ko piesaistīt mazuļu uzmanību.

Čempionāta rīkotājs “Lidl Latvija” laureātus iepriecināja ar īpašām balvām – 1. vietas ieguvējs saņēma “Playtive” skrejriteni, kas noderēs vēlāk. 2. un 3. vietas ieguvēji balvās saņēma “Playtive” rotaļlietu komplektus smilšu kastei. Uzvarētāju vecāki saņēma “Lidl” dāvanu kartes 30 eiro vērtībā.

Katrs čempionāta dalībnieks (neatkarīgi no rāpošanā uzrādītā rezultāta) par drosmi un apņēmību saņēma gardu veicināšanas balvu. Lielākajiem bērniem “Lidl” bija sagatavojis dažādas jautras spēles un stafetes, pēc kuru pabeigšanas tika saņemts zīmodziņš. Sakrājot trīs zīmodziņus, bērni sev un vecākiem varēja nopelnīt kādu no gardajiem un atvēsinošajiem “Lidl” saldējumiem.

Informāciju sagatavoja:
Ingars Rudzītis, “Lidl Latvija” Korporatīvās komunikācijas departaments