Aicina piedalīties Burtnieka ezera svētku makšķerēšanas sacensībās

Burtnieku laivu kanāls

10. augustā no plkst. 6.00 līdz plkst. 10.00 Burtnieka ezera svētku laikā norisināsies makšķerēšanas sacensības. Aicinām piedalīties ikvienu makšķerēšanas entuziastu, pielietojot sev vēlamāko makšķerēšanas veidu, piemēram, spiningojot, velcējot, makšķerējot ar pludiņu no laivas vai no krasta. Uzvarētāju noteiks, sverot visas lomā iegūtās zivis kopā. Sacensības notiek individuālajā vērtējumā.

Lai piedalītos makšķerēšanas sacensībās, jāiegādājas portālā vai aplikācijā “Mana Cope” makšķerēšanas licence. Sacensību laikā dalībniekiem jāievēro Valmieras novada pašvaldības saistošie noteikumi “Par licencēto makšķerēšanu Burtnieka ezerā”, kas nosaka arī lomā paturamo plēsīgo zivju skaitu – vienā makšķerēšanas reizē un vienā diennaktī vienam makšķerniekam lomā atļauts paturēt līdakas un zandartus – 3 no katras sugas. Sacensību dalībniekam jāievēro normatīvajos aktos noteiktie atļautie zivju izmēri. Ir atļauts piebarot zivis, kā arī dalībnieks sacensību laikā drīkst makšķerēt vienlaikus tikai ar vienu makšķeri vai vienu spiningu. Sportisti, kas izcīnījuši 1. vietu individuālajā vērtējumā jauniešu un pieaugušo grupās, iegūs Burtnieka ezera svētku čempiona nosaukumu, pirmo trīs vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar piemiņas balvām.

Sacensību dalībnieku reģistrācija no plkst. 5.30 Burtnieku ezera centra kanāla malā (pie inspektoru treilera), Burtniekos. Sacensības notiks no plkst. 6.00 līdz plkst. 9.00. Lomu svēršana notiks plkst. 9.30.

Makšķerēšanas sacensības organizē biedrība “Burtnieku makšķerēšanas un tūrisma skola”. Saziņai: tālr. 29456900 (Ojārs) vai e-pastā: .

Burtnieka ezera svētku programma pieejama šeit.