Novērtēsim daiļdārzus un sakoptākos īpašumus Valmieras novadā!

Tavs ieguldījums ainavā. Akcijas periods: 10.07.-10.08.

Jau trešo reizi vasarā norisināsies Valmieras novada pašvaldības organizētā vides akcija “Tavs ieguldījums ainavā”! Pieteikšanās akcijai un fotogrāfiju iesūtīšana norisināsies līdz 10. augustam

Akcijas nolikums un pieteikšanās anketa, kas jānosūta uz e-pastu , virsrakstā norādot atzīmi “Pieteikums ainavu akcijai”, pieejama Valmieras novada pašvaldības tīmekļvietnes www.valmierasnovads.lv sadaļā “Sabiedrība”. Aicinām sakopto īpašumu saimniekus, kaimiņus un garāmgājējus iemūžināt ziedošos dārzus, dobes un sētas, lai pieteikumu papildinātu ar fotogrāfijām.

Akcijai var pieteikties kādā no astoņām kategorijām:

  • Novada simboliskās vietas – kultūras mantojums. Novada simboliskās vietas ir valsts, reģionālas un vietējas nozīmes vēsturisko notikumu vietas un arhitektūras kultūras pieminekļi vai īpašumi, kas veido novada identitāti.
  • Latviešu viensēta – kultūras kanona lepnums. Valmieras novada viensētu ainavas, kurās prasmīgi saglabāti tradicionālajai Vidzemes sētai raksturīgi elementi, ir kultūras kanona lepnums.
  • Privātmājas pagalma ainaviskums. Novada privātmāju pagalmi parāda, kā praktiskais iet roku rokā ar gaumīgi estētisko.
  • Mājas pagalms kopienai. Mājā dzīvojošo ģimeņu savstarpējās cieņas un sadarbības rezultātā veidojas estētisks mājas pagalms kopienai.
  • Mans balkons – mana paradīze. Daudzdzīvokļu māju lodžiju vai balkonu noformējums rada krāšņu mājas koptēlu.
  • Novada daiļdārzs. Novada daiļdārzs, izceļoties ar “rozīnīti”, sniedz kvalitatīvu ainavas baudījumu
  • Uzņēmēji vietradei. Uzņēmēju ieguldījums ainaviski augstvērtīgākas apkārtnes radīšanai iepriecina gan darbiniekus, gan klientus.
  • Publiskā ārtelpa – jauna elpa. Sakopta publiskā ārtelpa dod jaunu elpu apkārtējai ainavai un priecē iedzīvotājus un viesus ik dienu.

Dalībniekiem, tāpat kā aizvadītajā gadā, augustā plānota ekskursija pa Vidzemes dārziem, kuros smelties iedvesmu, gūt zināšanas, kā arī dalīties pieredzē ar citiem dalībniekiem, savukārt rudenī gaidāms dalībnieku godināšanas pasākums un izglītojošas lekcijas.

Jāņem vērā, ka akcijā nevar piedalīties 2022. gada un 2023. gada vides akcijas “Tavs ieguldījums ainavā” dalībnieki. 

2023. gadā akcijā bija pieteikti 42 daiļdārzi un sakoptākie īpašumi Valmieras novadā, visvairāk pieteikumus saņemot kategorijās “Privātmājas pagalma ainaviskums”, “Latviešu viensēta – kultūras kanona lepnums” un “Novada daiļdārzs”.

Akcijas nolikums

Pieteikuma veidlapa