Valmieras novada profesionāles forumā – konkursā “Sieviete arhitektūrā, būvniecībā, dizainā 2023”

konkurss

2024. gada 11. jūlijā norisinājās foruma – konkursa “Sieviete arhitektūrā, būvniecībā, dizainā 2023” noslēguma ceremonija, kas pulcēja nominantes un viesus no visas Latvijas.

Pasākumu jau astoto gadu organizē biedrība Building Design and construction council un tās pārstāves Gunita Jansone un Agrita Lūse.

Foruma – konkursa mērķis ir sveikt izcilas profesionāles arhitektūrā, būvniecībā un dizainā.      

Balvas ieguva sievietes sekojošās nominācijās – Sieviete Arhitekte, Sieviete Arhitektūras veicinātāja, Sieviete Būvniece, Sieviete Būvniecības veicinātāja, Sieviete Dizainere, Sieviete Dizaina veicinātāja. Katrai nominācijai bija trīs balvu kategorijas – Lielā balva, Par nozīmīgiem sasniegumiem, Par ieguldījumu.

Forumā – konkursā “Sieviete arhitektūrā, būvniecībā, dizainā 2023” nominācijā “Sieviete būvniece 2023” par nozīmīgiem sasniegumiem sumināta Inese Kokenberga, Valmieras novada pašvaldības ceļu būvinženiere, par nozīmīgiem sasniegumiem nominācijā “Sieviete arhitektūras veicinātāja 2023” sumināta Zanda Lapsa, Valmieras novada pašvaldības galvenā arhitekte. Nominācijā “Sieviete dizaina veicinātāja” pateicību par ieguldījumu saņēma Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas pedagoģe un Profesionālās vidējās izglītības programmas nodaļas “Interjera dizains” vadītāja Ilze Melnalksne.

Balvas mērķis ir cildināt un izcelt sievietes, kuras ir devušas ieguldījumu dizaina procesos un godināt profesionāles, kuras ar savu darbu un entuziasmu iedvesmo un motivē cilvēkus. Konkursa misija  ir popularizēt un izcelt sabiedriski aktīvas Latvijas sievietes, sievietes profesionāles, kuras sniegušas īpašu ieguldījumu arhitektūras, dizaina un būvniecības procesos, veicinot pilsētu ēku un dizaina projektu realizāciju. Konkursa mērķis ir izcelt sieviešu lomu kā aktīvām, radošām līderēm, kuru darbs veicina ekonomiski nozīmīgu procesu attīstību, un radīt emocionālu vēstījumu par sieviešu nozīmīgo lomu šajās jomās.

Apsveicam un lepojamies ar sievietēm – savas jomas profesionālēm, kuras sniedz savu ieguldījumu Valmieras novada attīstībā un novēlam veiksmi turpmāko profesionālo mērķu sasniegšanā!