Valmieras pārstāvniecībā Rīgā notikusi Valsts prezidenta balvas preses konference

Valsts prezidenta balvas izcīnas preses konference

Sagaidot vērienīgākās vieglatlētikas sacensības Latvijā, 4. jūlijā Valmieras pārstāvniecībā Rīgā plkst. 10.00 norisinājās “Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā” preses konference.

Tajā piedalījās: Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Arnis Lagzdiņš un Jāņa Daliņa sporta kompleksa vadītāja Megija Stalberga, kā arī četri Latvijas izlases sportisti: Kristīne Blaževiča, Invida Mauriņa, Raivo Saulgriezis un Valters Kreišs.

Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Arnis Lagzdiņš uzsver, ka sacensības tiek aizvadītas jau 30. gadu pēc kārtas un joprojām ir īpaši nozīmīgs vieglatlētikas notikums sportistiem Latvijā un visā Baltijā.

Arnis Lagzdiņš: “Prezidenta balva” neaizsākās kā Baltijas čempionāts, bet gan pašos pirmsākumos Valmieras pašvaldības vadītājs Kārlis Greiškalns nāca ar iniciatīvu par sacensību rīkošanu starp novadiem, tā sacensības 30 gadu garumā iesākās. Pēc tam tika transformētas tādā formātā, kā mēs tagad tās aizvadīsim jau šīs nedēļas nogalē. Sacensības ir nozīmīgas ar to, ka tajās piedalās arī mūsu jau šobrīd kvalificējušies sportisti Olimpiskajām spēlēm. Sacensībās piedalīsies Valters Kreišs, Gatis Čakšs, Patriks Gailums, Rūta Kate Lasmane, kura vēl, protams, tur īkšķus par to, lai arī viņa pievienotos mūsu Olimpiskajai komandai.”

Jāņa Daliņa sporta kompleksa vadītāja Megija Stalberga iezīmē, ka sacensības Valmierā vienmēr tiek organizētas iespējami labākajā līmenī, lai nodrošinātu sportistiem iespēju sasniegt augstākos rezultātus attīstītā un kvalitatīvā infrastruktūrā. 

Megija Stalberga: “Par nākotni runājot, mums ir vēlme jau nākamgad rīkot “Prezidenta balvu” jaunā formātā. Viena diena, maksimums četras stundas, iekļaujot programmā dažādas disciplīnas, kļūstot par daļu no pasaules vieglatlētikas kontinentālās tūres. Vieglatlētika attīstās ar straujiem soļiem un mums arī ir jāseko tam visam līdzi. Tā būtu lieliska iespēja mums pakāpties nākamajā līmenī no sacensību viedokļa.”

Kristīne Blaževiča: “Man ir liels prieks šogad startēt “Prezidenta balvā”. Godīgi sakot, nezinu vai esmu piedalījusies šajās sacensībās, bet mamma gan ir vairrākārt startējusi un uzvarējusi. Mājās ir tāds plaukts, kur stāv gan manas, gan mammas trofejas un lielākās, skaistākās ir tieši no “Prezidenta balvas”. Vienmēr ir prieks un gods uzvilkt Latvijas formu, šogad gan vienīgo reizi gadā. Ceru, ka būšu pilnībā atjaunojusies pēc Latvijas čempionāta daudzcīņās.”

Invida Mauriņa: “Man šīm sacensībām ir izveidojusies sentimentāla nozīme, tāpēc ka pirmo reizi es startēju šajās sacensībās 2020. gadā, kad tikko biju sākusi skriet savu distanci, kas ir 800m. Toreiz es startēju ārpus kārtas, nebiju tik spēcīga, lai startētu Latvijas izlases sastāvā, taču pagājušo gadu kļuvu tik spēcīga, ka varu pārstāvēt komandu, kur izcīnīju punktus un uzvaru savā disciplīna.”

Invida izceļ, ka šīs sacensības vienmēr ir bijušas viņai nozīmīgass, jo katru reizi iedvesmojās no pieaugušajām, profesionālajām sportistēm. Invida piebilda, ka ir pateicīga, ka viņa ir kļuvusi par tādu sportisti, ko pirms pāris gadiem vēroja  “Valsts Prezidenta balvā vieglatlētikā” sacensībās no malas.

Raivo Saulgriezis: “Valmiera man būs ļoti mīļa un atmiņā paliekoša, jo manas pirmās sacensības sporta soļošanā bija tieši Valmierā. Runājot par Valsts Prezidenta balvu, šīs būs manas desmitās sacensības un diemžēl nav nācies kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, tā kā šogad tas mērķis ir plūkt uzvaras laurus.”

Raivo Saulgriezis atzīmē, ka sportiskā forma dotajā brīdī ir ļoti laba un visa sezona ir aizvadīta lieliski. Tika labots personīgais rekords gan 20km distancē, gan arī pajājušajā nedēļā 10km distancē Latvijas Čempionātā.

Valters Krešs: “Iespējams pat mīļākā vieta, kur piedalīties sacensībās gan augsta, gan zemāka mēroga sacensībās. Šis būs mans, ja nemaldos, trešais starts “Prezidenta balvā”. Pagājušogad izdevās izcīnīt uzvaru, aizpagājušajā gadā ieņēmu trešo vietu, šogad ekspektācijas nelieku. Braukšu kā vienmēr uz sacensībām, sildīšos, darīšu, kas parasti jādara un tad jau redzēs kāds būs iznākums. Protams, pirmo vietu vajadzētu dabūt, tas ir viennozīmīgi!”

“Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā” norisināsies jau 6. un 7. jūlijā Jāņa Daliņa stadionā, Valmierā. Aicinām ikvienu vieglatlētikas un sporta līdzjutēju atbalstīt Latvijas izlases sportistus Baltijas augstākā mēroga valstvienību sacensībās!

Pilnu preses konferences video ierakstu iespējams atrast šeit.