Latvijas goda konsuli viesojas Valmierā

Trešdien, 3. jūlijā, Valmierā viesojās 100 Latvijas goda konsuli no vairāk nekā 40 valstīm. Valmierā viņus iepazīstinājām ar Valmieru un Valmieras novadu kā nacionālas nozīmes ekonomiskās attīstības centru. Pastāstījām par nozīmīgiem dzīves kvalitātes aspektiem, ko iedzīvotājiem, uzņēmējiem un investoriem sniedz mūsu novads – daudzlīmeņu un darba tirgus pieprasījumam atbilstošu izglītību, mūsdienīgu un tradīcijās balstītu kultūras piedāvājumu, profesionālā sporta un aktīva dzīvesveida iespējām, mūsdienīgu, kvalitatīvu un zaļu dzīves vidi.

Ilona Kalniņa, Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētāja padomniece, Valmieras novada pārstāvniecības Rīgā vadītāja, viesus iepazīstināja gan ar Valmieras novada starptautiski konkurētspējīgiem un inovatīviem uzņēmumiem un to produkciju, gan prezentēja Valmieras novada investīciju piesaistes stratēģiju, industriālo teritoriju attīstības plānus un iespējas investoriem Valmierā attīstīt industrijas, kas orientējas uz pievienotās vērtības, augsto tehnoloģiju un viedo specializāciju radīšanu.

Goda konsuli Latvijas uzdevumā veic valsti reprezentējošas un konsulāras funkcijas, šos amata pienākumus uzņemoties brīvprātīgi. Latvijas goda konsuli mūsu valsts intereses pārstāv visos pasaules reģionos – Eiropā, Amerikā, Āzijā, Āfrikā, Austrālijā un Jaunzēlandē. Sarunu laikā ar Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniekiem un speciālistiem, kuru galvenās atbildības jomas ir uzņēmējdarbības veicināšana un investoru piesaiste, goda konsuli apņēmās sniegt savu ieguldījumu un atbalstu starptautiskas ekonomiskās sadarbības stiprināšanā ar Valmieru. Kā zināms, Valmieras novada pašvaldība šobrīd aktīvi darbojas, lai veicinātu plašāku industrializāciju valstspilsētā Valmierā, attīstot plašas industriālās teritorijas un intensīvi strādājot pie ārvalstu investoru piesaistes. Pārrunāta Valmieras nozīme Latvijas ekonomiskās, drošības un atpazīstamības sekmēšanā starptautiski.

Tāpat viesiem bija iespēja iepazīt jaunizveidoto ekspozīciju “de Woldemer” Valmieras pilī, tā uzzinot vairāk par Valmieras vēsturi un tās izaugsmes ceļu no Hanzas tirgotāju savienības dalībnieces līdz Valmierai, kāda tā ir šodien – ar otru lielāko iekšzemes kopproduktu Latvijā pēc galvaspilsētas Rīgas. Latvijas goda konsuli tikās arī ar aktīvajiem novadniekiem, kuri pārstāvēja SIA “Vaidava Ceramics”, Valmiermuižas alus darītavu, amatniekus un mājražotājus, kurus vieno zīmols “Radīts Valmieras novadā”.

Vizīte Valmierā norisinājās 11. Latvijas goda konsulu sanāksmes ietvaros, kuras laikā no 1. līdz 3. jūlijam tās dalībniekus informēja par ārpolitikas aktualitātēm, svarīgāko drošības politikā, divpusējās ekonomiskās sadarbības iespējām. Plašāk šeit