Vecates pagasta iedzīvotāji aicināti dalīties atmiņstāstos

Vecates pagasta iedzīvotāji aicināti dalīties atmiņstāstos

Vecates pagasta bibliotēka līdz 26. jūlijam aicina esošos, bijušos un topošos Vecates pagasta iedzīvotājus dalīties ar saviem stāstiem un fotogrāfijām, lai kopīgi radītu izstādi “Zudušās un topošās Vecates pagasta vietas”.

Vēlamies no jauna pamanīt aizmirsto, atjaunot atmiņā un nodot jaunajiem attēlus un stāstus par zudušām ēkām, kokiem, pļavām, ūdeņiem, takām, akmeņiem un vienlaikus dalīties sapņos, vīzijās un reālos nākotnes plānos. Ar prieku pieņemsim gan fotogrāfijas, dokumentus un rasējumus, gan futūristiskas vīzijas par Vecates pagastu jebkādā formātā. Visu varam nokopēt un pārzīmēt, oriģināli paliks jūsu pašu dārgumu lādē. Izstādes atklāšana plānota 30. jūlijā Vecates pagasta bibliotēkā.

Aicinām ikvienu, kam ir ko teikt par Vecates pagasta vietām, sazināties ar bibliotēku, ienākot bibliotēkā, zvanot pa tālruni 26336650 vai rakstot uz vecates.bibliotē.

Šogad Vecates bibliotēkā bijušas jau divas norises, kas vērsušas uzmanību nozīmīgām vietām pagastā. Marta beigās pie Tūteres ozola atklājām Vecates rokdarbnieku kopas darinātu pogu gleznu “Tūteres ozols 2024”, kas veidota pēc 1915. gada fotogrāfijā redzamā ozola kontūras. Tūteres svētozola vieta ir nacionālās nozīmes kultūras piemineklis, kas bija nedaudz iesnaudusies. Tagad tā ir pamodināta, un turpinām vākt stāstus, attēlus un kalt plānus jauniem notikumiem. Aprīlī pievērsāmies Vecates apkārtnes raganu vietām, identificējot akmeņus, uz kuriem senos laikos raganas velējās. Meklējot akmeņus, pavisam nejauši senā mājvietā uzdūrāmies kādam nereģistrētam dižkokam. Izmēri atbilst, tā kā ļoti ticams, ka drīz Vecates pagastā būs par vēl vienu nozīmīgu objektu vairāk.

    Informāciju sagatavoja:
    Vecates pagasta bibliotēkas vadītāja
    Inta Balode