Atpakaļ
Aktualitātes / Galerijas / Vasaras saulgrieži un Jāņi Valmieras novadā

Vasaras saulgrieži un Jāņi Valmieras novadā

24.06.2024

Valmierā

23.jūnijā īstas Jāņu sajūtas bija iespēja gūt Jāņparkā, kur mazus un lielus jāņabērnus gaidīja uz lustīga līgošana. “Jāņojam Jāņparkā” laikā par atbilstošu muzikālo noskaņu un dančiem rūpējās Valmieras Kultūras centra Tautas mūzikas kopa (vadītāja Līga Jeleviča), grupa “Lauku muzikanti” un DJ Rūdolfs Švēde. Īpaši veidotā tematiskā fotostūrī bija iespēja iemūžināt svētku mirkļus fotogrāfijās.

Foto Edgars Vaivads

Bērzainē

22.jūnijā Bērzaines ciemata centrā ar dziesmu draugu kopu “Didam” izdziedātas Jāņu dziesmas un iedegts ugunskuru, pēc tam Bērzaines ciemata estrādē bija ielīgošanas zaļumballe ar grupu “Zeļļi”.

Foto Vitauts Staņa

Brenguļos

20.jūnijā Brenguļu alus sētā notika vasaras saulgriežu ieskandināšanu kopā ar folkloras kopu “Mežābele”.

Burtniekos

22.jūnijā Burtnieku parka estrādē bija skatāma Rūjienas Kultūras nama amatierteātra “Vitrāža” izrāde “Kapusvētku PR”. Režisore Dace Ķīkule. 23.jūnijā Burtnieku parka estrādē notika zaļumballe kopā ar Dj Gunchs (Bauska).

Dikļos

21.jūnijā saulgriežu vakara svinības norisinājās Neikenkalna dabas koncertzālē Dikļos. Uzstājās Valmieras novada Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības pūtēju orķestris. Norisinājās ziedu ugunskuru veidošanas konkursa uzvarētāju sveikšana. Kopā ar “Didam” dziesminiekiem iedegts ugunskurs Mazbriedes krastā. Saulgriežu nakts danči bija kopā ar kapelu “Cielavas spēlmaņi” no Salacgrīvas.

Ēvelē

21.jūnijā Ēveles muižas parka estrādē notika amatiermākslas kolektīvu koncertuzvedums “Saulgriežu burvība”. Vēlāk bija zaļumballe ar grupu “Liepavots”.
Foto Sanda Opmane

Jērcēnos

20. jūnijā Jērcēnmuižas parkā vasaras saulgriežu ielīgošana “Līgo lauki, līgo pļavas” iesākās ar vainagu pīšanas darbnīcu, un siera gatavošanu. Vakara turpinājumā muzikālie sveicieni Mārtiņa Kantera izpildījumā, bet vakara izskaņā sadziedāšanās pie parka dīķa un ugunskura.

Foto: Aivars Gailītis

Kocēnos

21.jūnijā Kokmuižas promenādē notika “Vasaras saulgrieži Kocēnos”. Dziesmas, lustes, danči kopā ar postfolkloras kopu “Rikši” un mākslinieciskās pašdarbības kolektīviem. Saulei rietot, iedegti ugunskurus. Tāpat maģisko saulgriežu vakara noskaņu baudījām, dodoties izbraucienā ar laivām Kokmuižas dīķī.

Foto Edmunds Mitenieks

Mūrmuižā

22.jūnijā Mūrmuižas estrādē norisinājās tradicionālā ielīgošana – estrādē notika Cēsu teātra izrāde “Mucenieks un muceniece”. Pēc izrādes – ugunskura iedegšanas rituāls ar Kauguru pagasta folkloras kopu “Stutes”. Vakarā bija brīvdabas balle ar grupu “Alianse”.

Ramatā

21.jūnijā Ramatas pagasta estrādē bija skatāms amatierteātra “Ramata” iestudējums “Kapusvētku PR” (Aiva Birbele).

Rencēnu pagastā

Rencēnu pagastā ielīgoja Sauļos, Lizdēnos un Rencēnos. Sasieti sieri, sadancots, sadziedāts, sabungots un sadūdots. Paldies visiem, kuri piedalījās un atbalstīja, lai radītu un baudītu šos kopīgos svētkus!

Sedā

15.jūnijā Sedas Kultūras nams aicināja uz Jāņu svētku ielīgošanu “Nāc nākdama, Jāņa diena, visi bērni tevi gaida!” kopā ar folkloras kopu “Mežābele” un ansambli “Sudāruška”.

Sēļos

22.jūnijā Sēļu muižas parkā notika Jāņu dienas ieskandināšana. Uzzinājām vairāk par latviešu tautas tradīcijām, vainagu pīšanu, notika sadziedāšanās un danči tautas mūzikas kopas “Sēļu muižas muzikanti” un folkloras kopas “Sēlene” vadībā (vadītāja Iveta Dukaļska).

Strenčos

Strenču brīvdabas estrādē ielīgoja ar lielizrādi “Īsa pamācība mīlēšanā” Imanta Strada režijā. Izrādē piedalījās aktieri no Strenčiem, Valmieras, Valkas. Vakars tika aizvadīts ar pamatīgu humora devu. Paldies visiem par jautrību!

Vecatē

20.jūnijā Vecates pagasta estrādē aicinājām uz ielīgošanu kopā ar Vecates pagasta vokālo ansambli “Dziedātprieks”, kā arī Mazsalacas Kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvu “Skaņaiskalns” un Alojas Kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvu “Sānsolis”.